Διάσωση 27 προσφύγων ανοιχτά της Σάμου και της Στρογγυλής -Συνελήφθη διακινητής

Διάσωση 27 προσφύγων ανοιχτά της Σάμου και της Στρογγυλής -Συνελήφθη διακινητής

Στον εντοπισμό και τη διάσωση έντεκα προσφύγων και αλλοδαπών προέβη, τις βραδινές ώρες πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX.

Το σκάφος βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019.

Συγκεκριμένα, το πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου, λέμβο με πρόσφυγες και μετανάστες επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Στον εντοπισμό δεκαέξι αλλοδαπών και στη σύλληψη του 44χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της Στρογγυλής, και συγκεκριμένα καθώς απομακρυνόταν από τη νήσο, λέμβο με Κυβερνήτη έναν 44χρονο αλλοδαπό, από την οποία είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί ικανός αριθμός αλλοδαπών επί βραχώδους περιοχής.

Πλήρωμα σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην περισυλλογή του Κυβερνήτη, καθώς και των δεκαέξι αλλοδαπών από τη νήσο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μεγίστης, όπου ο 44χρονος συνελήφθη ως ο διακινητής,

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS