Δίκη Κώστα Πάσσαρη: Η εισαγγελέας προτείνει την καταδίκη του για «οργανωμένο σχέδιο»

Δίκη Κώστα Πάσσαρη: Η εισαγγελέας προτείνει την καταδίκη του για «οργανωμένο σχέδιο»

Την καταδίκη του Κώστα Πάσσαρη ζήτησε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου.

Κατά την εισήγησή της η εισαγγελέας, στη δίκη που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, επισήμανε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κώστας Πάσσαρης τέλεσε τέσσερις ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας, κάνοντας λόγο για «οργανωμένο σχέδιο» θέλοντας να αποδράσει από το νοσοκομείο Γεννηματάς, τον Φεβρουάριο του 2001. Το σκεπτικό περί οργανωμένου σχεδίου προκύπτει από το γεγονός «ότι άλλες δύο φορές που τον μετήγαγαν στο νοσοκομείο, επειδή καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει, καθώς τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω και όχι μπροστά, άλλαξε γνώμη και είπε στους αστυνομικούς ότι δε θέλει να εξεταστεί».

Η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της, τόνισε ότι ο Κώστας Πάσσαρης θα πρέπει να κριθεί ένοχος για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και πολιτών και ζήτησε η κατηγορία της αρπαγής που αντιμετωπίζει να μετατραπεί σε παράνομη βία, αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα που έχει παραγραφεί.

Κώστας Πάσσαρης: Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας των αστυνομικών περιγράφει

Νωρίτερα, στο δικαστήριο αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε τι συνέβη στη δολοφονία των δύο αστυνομικών στο Γεννηματάς.

«Την ώρα που ήμουν στο νοσοκομείο, δύο αστυνομικοί έφεραν έναν κρατούμενο. Αντίκρισα έναν άνθρωπο θηρίο, έβριζε, έφτυνε, ήταν αγρίμι. Έκανε κινήσεις με το σώμα του για να διαφύγει. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν ‘πού είναι ο αξονικός τομογράφος’. Αφού τους απάντησα, έφυγαν. Μετά από 3 λεπτά ένιωσα τον αέρα της σφαίρας. Οι πυροβολισμοί έπεφταν βροχή. Έπεσα κάτω. Μόλις καταλάγιασαν οι σφαίρες, είδα δύο άνδρες ξαπλωμένους με αίματα. Ήμουν σοκαρισμένη….», είπε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS