Δήμος Αθηναίων: Επιταχύνονται οι διαδικασίες κατεδάφισης εγκαταλελειμμένων κτηρίων

Δήμος Αθηναίων: Επιταχύνονται οι διαδικασίες κατεδάφισης εγκαταλελειμμένων κτηρίων

«Ανάσα» σε γειτονιές της Αθήνας με νέες κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτηρίων επιχειρεί να δώσει ο Δήμος Αθηναίων επιταχύνοντας τις διαδικασίες εργολαβίας η οποία αφορά σε πρώτη φάση συνολικά 13 ακίνητα με την προοπτική ο κατάλογος των προς κατεδάφιση κτηρίων να συμπληρωθεί και με άλλα κατά την εξέλιξη της εργολαβίας.

Τις προηγούμενες μέρες κατεδαφίστηκε κτίριο επί της οδού Ηούς 36-38 & Δαιδαλιδών στην 3η Δημοτική Κοινότητα. Παράλληλα έχει αρχίσει η αποξήλωση αμιάντου από πέντε κτίσματα που βρίσκονται στην οδό Επικλέους στην 5η Δημοτική Κοινότητα με την προοπτική η κατεδάφισή τους να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ θα ακολουθήσει η κατεδάφιση ενός κτηρίου επί της οδού Αλκμαίωνος 3, στην 4η Δημοτική Κοινότητα.

Σημειώνεται ότι αντικείμενα της εργολαβίας που επιταχύνεται αυτό το διάστημα από την Διεύθυνση Κτιριακής Υποδομής με τον συντονισμό από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Αποστολόπουλο, είναι:

• H πλήρης κατεδάφιση στατικώς ανεξάρτητων ιδιόκτητων κτηρίων για τα οποία έχει συνταχθεί Πρωτόκολλο Επικινδύνως Ετοιμόρροπου.
• Η πλήρης κατεδάφιση ρυμοτομούμενων κτηρίων για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι νόμιμες διαδικασίες για τη ρυμοτόμηση τους.
• Η αποτροπή επικινδυνότητας κτηρίων με την τοποθέτηση προστατευτικών σκαφών στις όψεις τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS