Διώρυγα της Κορίνθου: Στην τελική ευθεία τα έργα αποκατάστασης - Ανοίγει ξανά την 1η Μαΐου - Εντυπωσιακό βίντεο

Διώρυγα της Κορίνθου: Στην τελική ευθεία τα έργα αποκατάστασης - Ανοίγει ξανά την 1η Μαΐου - Εντυπωσιακό βίντεο

Στο τελικό στάδιο έχουν μπει οι εργασίες αποκατάστασης στη Διώρυγα της Κορίνθου προκειμένου να παραδοθεί και πάλι στη ναυσιπλοΐα και να «ανοίξει» πριν το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την Ανώνυμο Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου το κανάλι θα είναι διαθέσιμο για τη ναυσιπλοΐα από την 1η Μαΐου 2024, προκειμένου να εξυπηρετήσει την κίνηση της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.

Προ ολίγων ημερών, πραγματοποιήθηκαν ελεγχόμενες τεχνητές κατακρημνίσεις με στόχο την απομάκρυνση των χωμάτων και των βράχων που είναι επισφαλή, και έτσι και αλλιώς πρόκειται να πέσουν. Παράλληλα, ετοιμάζονται να γίνουν και άλλα έργα στον χώρο, ώστε τα επόμενα χρόνια να επέλθει ριζικός εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση όλης της περιοχής.

Οι εργασίες είχαν διακοπεί από την 1η Ιουνίου 2023 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου λόγω της τουριστικής περιόδου, και ξεκίνησαν πάλι στις αρχές Οκτωβρίου μπαίνοντας στο τελικό στάδιο ώστε η Διώρυγα να επανέλθει σε κανονική λειτουργία ενόψει του καλοκαιριού του 2024.

Δείτε στο βίντεο τα έργα αποκατάστασης στο δυτικό πρανές της Διώρυγας της Κορίνθου

Τα έργα αποκατάστασης στη Διώρυγα της Κορίνθου

Οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις και έργων στήριξης στη Διώρυγα κρίθηκαν αναγκαίες μετά από σειρά κατολισθήσεων. Την εκπόνηση του έργου «Μελέτη και κατασκευή του έργου αποκατάστασης ζημιών στα πρανή της Διώρυγας Κορίνθου», προϋπολογισμού 34 εκατ. ευρώ ανέλαβε η ΑΚΤΩΡ (IΝΤΡΑΚΑΤ), τον Δεκέμβριο του 2021.

Η Διώρυγα της Κορίνθου είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης Ελλάδας, που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο για το εμπόριο της Μεσογείου.

Το συνολικό μήκος της Διώρυγας ανέρχεται στα 6.343 μέτρα, εκ των οποίων τα 540 μέτρα καταλαμβάνουν οι προλιμένες Ισθμίας και Ποσειδωνίας. Η αφετηρία μετρήσεως βρίσκεται στον άξονα της Διώρυγας σε σταθερό σημείο 83 μέτρα από τους λιμενοβραχίονες Ποσειδωνίας και τελειώνει σε σημείο του άξονα 40 μέτρα από το λιμενοβραχίονα Ισθμίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ