Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για το θάνατο της εγκύου

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για το θάνατο της εγκύου

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 39χρονος και ο 34χρονος που κατηγορούνται για τη δολοφονία της εγκύου Γεωργίας Μουράτη από τη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο συλληφθέντες που για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, βίαιη διακοπή κύησης, ληστεία (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις πολύωρες απολογίες τους.

Νωρίτερα, είχε απολογηθεί ο 34χρονος συνεργός του συντρόφου της 41χρονης, οι οποίοι κατηγορούνται για δολοφονία.

«Τα είχε προσχεδιάσει όλα ο 39χρονος. Δέχθηκα την πρόταση να κάνουμε μια ψεύτικη ληστεία χωρίς όμως να πάθει κανένας τίποτα». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ενώπιον του 4ου τακτικού ανακριτή ο συνεργός στη δολοφονία της Γεωργίας Μουράτη, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα thesstoday.gr.

"Πήρε το μαχαίρι στα χέρια και με έδιωξε", κατέθεσε ο συνεργός

Όπως περιέγραψε ο ίδιος για το μοιραίο βράδυ: «Εγώ την ακινητοποίησα και ο 39χρονος τη φίμωσε και την έδεσε. Το θύμα είχε αναπνευστικά προβλήματα, της κατέβασα την ταινία για να πάρει ανάσα. Ο 39χρονος όμως όταν πήρε το μαχαίρι στα χέρια, με έδιωξε και μου είπε να περιμένω στο αυτοκίνητο».

«Μετά ήρθε και μου είπε πως την σκότωσε. Αποδέχτηκα τη μεταφορά με το μπαούλο γιατί με απείλησε ότι αν δεν το κάνω θα πάθω τα ίδια εγώ και η οικογένειά μου» είπε ακόμη ο φερόμενος ως συνεργός ενώπιον του ανακριτή.

Το κατώφλι του ανακριτή αυτή την ώρα περνά ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας δεν αποκλείεται οι δυο άνδρες να εξεταστούν και κατ' αντιπαράσταση.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των δύο κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της διακοπής κύησης και της ληστείας (όλες από κοινού και σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σημειώνεται ότι κάμερα ασφαλείας έχει «πιάσει» και τους δύο να κουβαλούν ένα μπαούλο, μέσα στο οποίο εικάζεται ότι βρισκόταν η σορός της άτυχης γυναίκας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σορός της άτυχης γυναίκας έφερε τραύμα στη δεξιά τραχηλική χώρα, διατομή όλων των αγγείων στη δεξιά πλευρά. Τα χτυπήματα ήταν τρία και έγιναν με κουζινομάχαιρο, προκαλώντας στη Γεωργία Μουράτη ακατάσχετη αιμορραγία, εκ της οποίας προήλθε ο θάνατός της.

Το χρονικό της δολοφονίας

Οι δύο κατηγορούμενοι ως δράστες, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., αφού έστησαν ενέδρα, ακινητοποίησαν τη γυναίκα στο διαμέρισμά όπου διέμενε με τον 39χρονο. Την τραυμάτισαν θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν το άψυχο σώμα της σε δύσβατη δασική περιοχή ανάμεσα στη Νέα Τρίγλια και στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, όπου την εγκατέλειψαν.

Το έγκλημα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τελέστηκε την Πρωτοχρονιά. Οι δράστες φέρονται να μετέφεραν το πτώμα με το αυτοκίνητο του 34χρονου, ενώ, επιπλέον, αφαίρεσαν από την κατοχή της το ποσό των 80 ευρώ.

Η σορός της γυναίκας, η οποία βρισκόταν στον τρίτο μήνα κύησης και ήταν μητέρα ενός ανήλικου παιδιού (13 ετών) από προηγούμενο γάμο, εντοπίστηκε χθες (8/1) το απόγευμα, κατόπιν υπόδειξης του σημείου εγκατάλειψης από τον 34χρονο. Το κίνητρο της δολοφονίας προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ