Σε εξέλιξη η φωτιά στο Λουτράκι - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Λουτράκι - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στο βουνό πάνω από το Λουτράκι.

Οι φλόγες έχουν κατακαψει μέχρι στιγμής το 1/3 της έκτασης που «βλέπει» στον Κορινθιακο κόλπο συνεχίζοντας την καταστροφική δράση της πυρκαγιάς στην πίσω πλευρά του βουνού με την «βοήθεια» των ισχυρών ανέμων.

Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται, οι προσπάθειες κατάσβεσής της αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα και οι συμμετέχοντες σε αυτή εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι σύντομα θα καταφέρουν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πύρινη λαίλαπα.
Παράλληλα, εκκενώθηκαν προληπτικά όλα τα μοναστήρια της περιοχής. Ανάμεσά τους, το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Από κάθε Μονή απομακρύνθηκαν 25 άτομα.

Στο μεταξύ, πυροσβέστης δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, αλλά και από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω και των ισχυρών ανέμων, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, που δίνουν μάχη με τις φλόγες και προετοιμάζονται για ένα δύσκολο βράδυ, ώστε να οριοθετήσουν τη φωτιά, που εκτείνεται σε μήκος 7 χιλιομέτρων, με δεδομένο πως έχουν σταματήσει, πλέον, οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Η φωτιά είναι ορατή από όλη την Κορινθία ενώ η στάχτη έχει φτάσει μέχρι την Βόχα. Λόγω της κρίσιμης κατάστασης στο Λουτράκι κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του Όσιου Παταπίου, του Προφήτη Ηλία καιτου Αγίου Γεράσιμου. Έτσι και έγινε αρχικά μεμονωμένα και στην συνέχεια με Λεωφορεία του ΚΤΕΛ Κορινθίας.

Στην περιοχή βρίσκεται ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και 4 υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.Η φωτιά εξελίχθηκε σε δύσβατο σημείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.
Παράλληλα, πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στον Πύργο, την Πύλο αλλά και τα Μέγαρα.

Πύρινα μέτωπα σε Πύργο, Μέγαρα και Πύλο

Η πυρκαγιά στην Ηλεία εκδηλώθηκε στην περιοχή Κορυφή Πύργου. Εκεί επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, που λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Κυριακής κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά. Φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου- Νέστορος, στη Μεσσηνία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά που ξέσπασε στα Μέγαρα. Η πυρκαγιά εκεί εκδηλώθηκε στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, σε δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε ένα 24ωρο, από τις 19:00 της Παρασκευής έως τις 19:00 του Σαββάτου εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 68 δασικές πυρκαγιές.

Υψηλός Κίνδυνος σε έξι περιφέρειες της χώρας

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος για εκδήλωση φωτιάς και σήμερα, Κυριακή. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για έξι περιφέρειες προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4). Συγκεκριμένα:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS