Η Αττική Οδός συμμετέχει στο πρόγραμμα «Το Δάσος μας»

Η Αττική Οδός συμμετέχει στο πρόγραμμα «Το Δάσος μας»

Ολοκληρώθηκε με την αρωγή της Αττικής Οδού η αναδάσωση 50 στρεμμάτων δάσους, που είχε καεί ολοσχερώς τον Ιούλιο του 2022 στην Πεντέλη Αττικής.

Συγκεκριμένα φυτεύθηκαν συνολικά 3.500 φυτά στην περιοχή Ντράφι. Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Συμμαχία για την Ελλάδα» και την εταιρεία «Maxima Insurance Α.Ε. που έχει οριστεί ανάδοχος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αποκατάσταση μεγάλων δασικών εκτάσεων στην Πεντέλη και στον Άγιο Στέφανο, στο πλαίσιο του προγράμματος «το δάσος μας».

Η «Συμμαχία για την Ελλάδα» έχει αναλάβει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τον επιχειρηματικό κόσμο για την επίτευξη συνεργειών και τη στήριξη της ανωτέρω δράσης.

TODASOSMAS LOGO

Η αποκατάσταση του δάσους βασίζεται σε μία μελέτη αναδάσωσης που προτείνει δέντρα με μικρές υδατικές ανάγκες και βιολογικές απαιτήσεις που συνάδουν με τις βιοκλιματικές συνθήκες ενώ λειτουργούν αποτρεπτικά στην επέκταση μιας μελλοντικής πυρκαγιάς. Επίσης εξασφαλίζεται επαγγελματική φροντίδα για περίοδο 2 χρόνων που προβλέπει τόσο το πότισμα όσο και την αντικατάσταση των δενδρυλλίων όπου αυτό απαιτηθεί. Το πρόγραμμα «το δάσος μας» απευθύνεται στις πυρόπληκτες περιοχές της Πεντέλης και του Αγίου Στεφάνου, βοηθώντας στη θεραπεία της γης, βελτιώνοντας την ποιότητας ζωής των ανθρώπων και ενισχύοντας τις τοπικές κοινότητες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια η Αττική Οδός αποτελεί τον πιο πράσινο αυτοκινητόδρομο εντός αστικού ιστού με προσωπικό που απασχολείται σε μόνιμη βάση για τη φροντίδα των 800.000 δένδρων και θάμνων και των 78.000 τ.μ. χλοοτάπητα.

Η Αττική Οδός με προσήλωση στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης θα συνεχίσει να εξελίσσεται με σεβασμό στο περιβάλλον υιοθετώντας πράσινες τακτικές σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της.

IMG 3547

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ