Εγκλημα στη Μενάνδρου: Το άγνωστο ραντεβού πριν τη συμπλοκή - Πώς έχουν χωρίσει το κέντρο Αφγανοί και Πακιστανοί

Εγκλημα στη Μενάνδρου: Το άγνωστο ραντεβού πριν τη συμπλοκή - Πώς έχουν χωρίσει το κέντρο Αφγανοί και Πακιστανοί

Ενα άγνωστο περιστατικό, 18 ημέρες νωρίτερα φαίνεται να είχε προηγηθεί της αιματηρής συμπλοκής, με έναν νεκρό, που σημειώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου στην οδό Μενάνδρου στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικότερα, οι βασικοί ύποπτοι, δύο Πακιστανοί (36 και 23 ετών), ο 23χρονος νεκρός και ο 25χρονος σοβαρά τραυματίας από το Αφγανιστάν φαίνεται να ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές του μυστικού «ραντεβού» που είχε δοθεί μεταξύ των δύο εγκληματικών «φατριών» στις 26 Ιανουαρίου 2020. Εκείνη η συμπλοκή ήταν σαφώς μικρότερης έντασης, ωστόσο από καθαρή τύχη δεν υπήρξε θύμα, αφού Αφγανοί και Πακιστανοί συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με μαχαίρια και ρόπαλα.

Είχαν χωρίσει δρόμους αρμοδιότητας

Μετά το περιστατικό ακολούθησαν παρατηρήσεις «συμμόρφωσης» ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο όσα συμφωνήθηκαν φαίνεται να καταπατήθηκαν με αποκορύφωμα την αιματηρή συμπλοκή με το νεκρό 23χρονο Αφγανό στην Μενάνδρου. Πιστόλια, μαχαίρια, ρόπαλα και χατζάρες ήταν μεταξύ των φονικών όπλων που κρατούσαν οι δράστες στο ραντεβού θανάτου στην καρδιά της Αθήνας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο πλευρές πριν καιρό φαίνεται να είχαν χωρίσει τους… δρόμους αρμοδιότητάς τους για την διακίνηση ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων, ειδών παρεμπορίου αλλά και κλεπταποδοχής.

Στην οδό Μενάνδρου δρούσε αποκλειστικά η Πακιστανική «φατρία», ενώ στην Σοφοκλέους η Αφγανική. Μετά από κάποιες αστυνομικές επιχειρήσεις και συλλήψεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, είχε επέλθει… ανακωχή ανάμεσά τους, και κοινά σημεία παράνομων δραστηριοτήτων, η οποία ωστόσο δεν κράτησε για πολύ.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των υπόπτων για το έγκλημα στη Μενάνδρου

Την ίδια ώρα όπως προαναφέρθηκε, τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ταυτοποίησαν τα στοιχεία των δύο υπόπτων του εγκλήματος στη Μενάνδρου. Πρόκειται για δύο Πακιστανούς, ηλικίας 36 και 23 χρόνων, και οι δύο σεσημασμένοι για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστείες. Υπενθυμίζεται ότι φωτογραφίες τους έχουν διανεμηθεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας και κυρίως στα σημεία εξόδου της χώρας, Βόρεια, Δυτική Ελλάδα και νησιά.

Ακόμη, οι Αρχές προσπαθώντας να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης προσπαθούν να εντοπίσουν ακόμη τρία άτομα Πακιστανικής υπηκοότητας, αποτυπώματα των οποίων εντοπίστηκαν στη σκηνή του εγκλήματος και σε αντικείμενα όπως ρόπαλα και ένα μαχαίρι.Αν και στην αρχή υπήρχε η επιφύλαξη πως βρέθηκαν εκεί για να βοηθήσουν τα θύματα, στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως είχαν ενεργή συμμετοχή στην συμπλοκή. Βρίσκονταν στην πλευρά της πακιστανικής «φατρίας», στο πλευρό των δύο βασικών υπόπτων, και μάλιστα σύμφωνα με καταθέσεις, έχουν τραυματιστεί. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν πως αυτοί οι τραυματίες φυγαδεύτηκαν, από ομοεθνείς τους, μετά τη σύρραξη.

Επιχειρήσεις από την ΕΛ.ΑΣ. στη Μενάνδρου

Συνολικά σε διάστημα τριών ημερών μετά το αιματηρό περιστατικό οι Αρχές σε επιχειρήσει στο γκέτο της Μενάνδρου έχουν προχωρήσει σε 402 προσαγωγές, 23 συλλήψεις εκ των οποίων οι 4 για ναρκωτικά, 6 για παρεμπόριο, 12 για διοικητική απέλαση, 1 για απείθεια-απειλή.περιτριγυρίζουν χρήστες ναρκωτικών ουσιών και όταν κατάλαβε τους αστυνομικούς επιχείρησε να διαφύγει με ποδήλατο.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ