Εισαγγελέας: Να παραπεμφθούν σε δίκη Παπαντωνίου-Κουράκου

Εισαγγελέας: Να παραπεμφθούν σε δίκη Παπαντωνίου-Κουράκου

Την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος εισηγείται ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος.


Ο κ. Παπαντωνίου κατηγορείται για «μίζα» ύψους τουλάχιστον 2.835.197 ελβετικών φράγκων, που φέρεται να πήρε από την «THALES NEDERLAND B.V.», προκειμένου να ανατεθεί στη γαλλική εταιρεία το 2003 ο εκσυγχρονισμός των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με τη δικαστική έρευνα, τα εν λόγω χρήματα αποτελούν μέρος μόνο ενός συνολικού χρηματικού ποσού που έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου, το οποίο ξεπερνά τα 4,5 εκατ. ελβετικά φράγκα.


Σύμφωνα με όσα του αποδίδονται, ο πρώην υπουργός Άμυνας διατηρούσε το παράνομο χρήμα εντός του ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, χωρίς να το γνωστοποιήσει στις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Μάλιστα, φέρεται να ενήργησε από κοινού με τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, η οποία είχε κριθεί προφυλακιστέα και είχε αφεθεί ελεύθερη τον Μάρτιο του 2019 με περιοριστικούς όρους.


Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Άμυνας, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2018, υποστηρίζει ότι η επίμαχη σύμβαση ήταν επωφελής για το Δημόσιο και πως δεν έχει διαπράξει καμία παράνομη πράξη.


Για την παραπομπή ή μη των δύο κατηγορουμένων, θα αποφανθεί το δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμά του το αμέσως επόμενο διάστημα.


Τον τελευταίο λόγο, πάντως, για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη έχει το Δικαστικό Συμβούλιο, που θα αποφανθεί με βούλευμά του το αμέσως επόμενο διάστημα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS