Ξεσπά η εισαγγελέας του Α. Πάγου: Καμία συγκάλυψη στα Τέμπη, δεν συμπεριφέρθηκα με κυνισμό σε συγγενείς θυμάτων

Ξεσπά η εισαγγελέας του Α. Πάγου: Καμία συγκάλυψη στα Τέμπη, δεν συμπεριφέρθηκα με κυνισμό σε συγγενείς θυμάτων

«Καμία απολύτως συγκάλυψη δεν υπάρχει από τη Δικαιοσύνη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών» δήλωσε κατηγορηματικά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, μιλώντας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η εισαγγελέας εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συγκάλυψη, από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να διαβιβάσει αμελλητί στη Βουλή οποιαδήποτε στοιχεία τυχόν συναντήσει που έχουν σχέση με ευθύνες πολιτικών προσώπων. Μάλιστα, έκανε λόγο για εκ πονηρού επικρίσεις κατά της Δικαιοσύνης, με στόχο να την εμπλέξουν σε ζητήματα πολιτικών αντιπαραθέσεων.

«Και ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει ότι μόνο η Βουλή είναι αρμόδια για άσκηση δίωξης κατά υπουργών ή βουλευτών. Σε οιανδήποτε έρευνα δικαστικός συναντήσει στοιχεία ευθύνης πολιτικού, οφείλει να τα αποστείλει αμελλητί, χωρίς να τα αξιολογήσει… Οι διατάξεις του άρθρου 86 διατρέχουν τα ελληνικά Συντάγματα από σύστασης ελληνικού κράτους και είναι στο Σύνταγμα από το 1975. Καμία κυβέρνηση δεν θέλησε να το αλλάξει. Τέτοιες διατάξεις για την ποινική ευθύνη υπουργών υπάρχουν στα περισσότερα κράτη του κόσμου και στην ΕΕ και στον ΟΗΕ και αποσκοπούν στην απρόσκοπτη άσκηση καθηκόντων τους» είπε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Αδειλίνη σημείωσε ότι η έρευνα για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, και πως η ανάκριση βαίνει προς ολοκλήρωση, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, επισημαίνοντας, όμως, ότι ο εφέτης ανακριτής Λάρισας δεν αφήνει κανένα σημαντικό ερώτημα ή αίτημα των συγγενών των θυμάτων αναπάντητο.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, στο φόρουμ των Δελφών

Ειδικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε ότι ο ανακριτής αναμένει την πραγματογνωμοσύνη που έχει διατάξει, προκειμένου να απαντηθεί τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, όπως και τα αποτελέσματα από ειδικό εργαστήριο στην Αγγλία, όπου έχει στείλει το βιντεοληπτικό υλικό.

Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες ότι η ίδια, σε συνάντηση που είχε με συγγενείς των θυμάτων, τους παρέπεμψε για παρηγοριά στην εκκλησία, λέγοντας ότι ο αβάσταχτος πόνος αυτών των ανθρώπων και η δίκαιη οργή τους δικαιολογεί τυχόν παρερμηνείες όσων είπε.

Δεν τοποθετήθηκα ως τώρα από σεβασμό στα νεκρά παιδιά

«Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα του δυστυχήματος που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οιονδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται. Θα ήταν απάνθρωπο - και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας, που λέω ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είμαι απέναντί τους, αντίθετα, είμαι μαζί τους. Έχει αποσταλεί στην Αγγλία βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο έχει εξεταστεί εδώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά εστάλη για να διερευνηθεί πλήρως από εξειδικευμένο προσωπικό, αν η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε κάτι άλλο, πέραν των δηλωθέντων εμπορευμάτων».

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Καρυστιανού έχει πει σε συνεντεύξεις της ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προέτρεψε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών να βρουν παρηγοριά στην Εκκλησία.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη μιλά με τη δημοσιογράφο Ιωάννα Μάνδρου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αντιβαίνει την Αρχή διάκρισης των εξουσιών

Τέλος, ερωτηθείσα από τη δημοσιογράφο της «Καθημερινής», Ιωάννα Μάνδρου, σχετικά με τη βαριά καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωκοινοβούλιο για θέματα κράτους δικαίου, η Γεωργία Αδειλίνη επισήμανε ότι το ψήφισμα αναφέρεται σε πλειάδα υποθέσεων που είναι εκκρεμείς στην ποινική δικαιοσύνη και παρεμβαίνει κατά τρόπο που αντιβαίνει στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Διατυπώνει κρίσεις για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ, για τη δίωξη και έρευνα σοβαρών αδικημάτων διαφθοράς.

«Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στοιχεία, δεν αποκλίνει από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και σε πολλά θέματα κινείται πάνω από αυτόν» τόνισε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε κράτος δικαίου. Είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ειδικά στο θέμα των εκλογών είμαστε και πιο μπροστά από άλλους. Η δικαιοσύνη είναι οχυρό της δημοκρατίας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ