ΕΚΑΒ: Προετοιμάζεται για τα χειρότερα

ΕΚΑΒ: Προετοιμάζεται για τα χειρότερα

Σε 27 από τα 130 δείγματα που έχουν γίνει έλεγχοι στο νοσοκομείο Καστοριάς κανένα δε βρέθηκε θετικό.

Όλα αφορούν στους εργαζομένους του νοσοκομείου, ενώ αναμένονται και τα υπόλοιπα.

Το νοσοκομείο ωστόσο υπολειτουργεί, τη στιγμή που καταφθάνουν τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. Ένας ακόμα άνθρωπος διεκομίσθη την Παρασκευή (20/3) από ένα γειτονικό χωριό των χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, ενώ στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ένας 47χρονος, ο οποίος βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο με τον 78χρονο που είχε διαγνωσθεί θετικός στον ιό.

Ο εργαζόμενος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις αντίξοες συνθήκες στα νοσοκομεία τονίζοντας πως «παρ’ όλο που προετοιμάστηκαν έγκαιρα για την αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης με επιχειρησιακά σχέδια, αν δε βοηθήσουμε όλοι και δε δείξουμε στο μέγιστο βαθμό την κοινωνική μας ευθύνη, κανένα σύστημα υγείας δε θα μπορέσει σε καμία περίπτωση να αντιδράσει με τον τρόπο που θα έπρεπε να αντιδράσει».

Ακόμα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αλόγιστη χρήση των ΕΚΑΒ, μια υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης η οποία πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για επείγοντα περιστατικά.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ