ΕΛ.ΑΣ.: Απαγορεύονται από αύριο οι συγκεντρώσεις υπό τον φόβο επεισοδίων χούλιγκαν

ΕΛ.ΑΣ.: Απαγορεύονται από αύριο οι συγκεντρώσεις υπό τον φόβο επεισοδίων χούλιγκαν

Τη διεξαγωγή συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας απαγορεύει από την Πέμπτη το απόγευμα μέχρι την Κυριακή με απόφασή της η ΓΑΔΑ.

Αφορμή για την απαγόρευση είναι το κάλεσμα που έχουν απευθύνει οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ για συγκέντρωση στα γραφεία της ομάδας στην οδό Μενάνδρου ενόψει του τελικού κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, το Σάββατο, στο ΟΑΚΑ.
Το κάλεσμα απευθύνεται σε οπαδούς και από τη Θεσσαλονίκη με στόχο τη συγκέντρωση στα γραφεία τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και μετά το τέλος αυτού ώστε να πανηγυρίσουν για την κατάκτηση του τροπαίου.

Δυνάμεις της αστυνομίας θα έχουν, επίσης, αναπτυχθεί κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου, ώστε να μην επιτραπεί σε οργανωμένες ομάδες οπαδών του ΠΑΟΚ να έρθουν στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, λίγο πάνω από 1.000 άτομα θα είναι αυτοί που θα παρακολουθήσουν τελικά τον τελικό του Κυπέλλου, ο οποίος θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα πάρουν από 120 προσκλήσεις, ενώ η ΕΠΟ για τις ανάγκες της θα πάρει 600.

Πέρα από τις 840 ονομαστικές προσκλήσεις θα δημιουργηθεί μία λίστα αυστηρά 200 ατόμων (από 100 για κάθε ομάδα) για να μπορέσουν να μπουν στο γήπεδο οι οικογένειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Από εκεί και πέρα, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των θεατών θα είναι περιορισμένος, η αστυνομία ζήτησε να υπάρχει μία θύρα άδεια ανάμεσα στους κατόχους των προσκλήσεων των δύο ομάδων. Μάλιστα, απορρίφθηκε και αίτημα των δύο ομάδων για περισσότερες προσκλήσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση συγκεντρώσεων:

Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, λόγω της διεξαγωγής του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019, μεταξύ των ομάδων ¨ΠΑ.Ε. Α.Ε.Κ. – Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.¨, στο Στάδιο Ο.Α.Κ.Α. την 11-5-2019 και ώρα 20:30, δεν θα επιτραπεί για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, κατά το χρονικό διάστημα από 18:00 ώρα της Πέμπτης 09-05-2019 μέχρι και την 06:00 ώρα της Κυριακής 12-05-2019, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Μάρνη (από τη συμβολή της με οδό 28ης Οκτωβρίου) – συνέχεια Καρόλου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αχιλλέως – αριστερά Κολωνού – αριστερά Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) – Πλατεία Ομονοίας – Σταδίου – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Ζωοδόχου Πηγής – αριστερά Ανδρέα Μεταξά – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Σόλωνος – αριστερά Θεμιστοκλέους – δεξιά Ακαδημίας – Πλατεία Κάνιγγος – Χαλκοκονδύλη – δεξιά 28ης Οκτωβρίου (μέχρι τη συμβολή με Μάρνη).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS