Τι θα γίνει με την έναρξη των σχολείων: Σκέψεις να ανοίξουν δύο εβδομάδες αργότερα

Τι θα γίνει με την έναρξη των σχολείων: Σκέψεις να ανοίξουν δύο εβδομάδες αργότερα

Η πρόταση για αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς φαίνεται ότι βρίσκεται στο τραπέζι, καθώς τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα ανατρέπουν τον σχεδιασμό για την πρεμιέρα των μαθημάτων.

Η επίσημη ανακοίνωση πριν από λίγο καιρό ανέφερε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, τα δεδομένα από τότε έχουν αλλάξει, με τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα και τα επιδημιολογικά δεδομένα να χειροτερεύουν. Νέα μέτρα ανακοινώνονται συνεχώς προκειμένου να ανακοπεί η αύξηση των κρουσμάτων, με τελευταία τη ματαίωση της ΔΕΘ αλλά και την επιβολή περιορισμών στο ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε 15 περιοχές της Ελλάδας.

Ηδη, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας χθες, έχει αρχίσει η συζήτηση για νέα μέτρα που πρέπει να αναληφθούν. Και καθώς μελετώνται νέα μέτρα για το σύνολο της κοινότητας ή κατά τόπους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr από την πλευρά των επιστημόνων, εξετάζεται το ενδεχόμενο να καθυστερήσει κατά δύο εβδομάδες η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η πρόταση θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα, οπότε και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, με βάση φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία, πάντως, το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα.

Νωρίτερα σήμερα ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώνας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε πως η πρόθεση είναι να υπάρχει μεγαλύτερη κανονικότητα, ώστε ο κόσμος να μπορεί να λειτουργήσει όπως πάντα, ωστόσο, με «ενεργό ένα δεύτερο κύμα» κορωνοϊού, χαρακτήρισε «σχετικά δύσκολο» το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους.  

«Στο τραπέζι είναι και η εκ περιτροπής διδασκαλία, όπως ήταν τον Μάιο, και η χρήση της μάσκας. Θα εξαρτηθεί από το πόσο ενεργή θα είναι η επιδημία. Και σίγουρα υπάρχουν και δύο ηλικιακά γκρουπ, τα παιδιά κάτω από 10 και τα παιδιά πάνω από 10 ετών, που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά».

Ακόμη πιο καυστικός, κρούοντας κώδωνα κινδύνου πριν από λίγο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης ανέφερε πως με βάση αυτό που βλέπουν οι λοιμωξιολόγοι να έρχεται, αν δεν δράσουμε όλοι για να ανακοπεί η επιδημία, θα είναι λεπτομέρεια το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. «Θα έχουμε πολύ σοβαρότερα κοινωνικά και οικονομικά θέματα να μας απασχολούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS