ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: 95 νέα κρούσματα, 1.156 συνολικά, τα περισσότερα στην Αττική

Στα 95 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι τα κρούσματα ανέρχονται σε 1156 στη χώρα μας ενώ διαπιστώθηκαν 6 ακόμη νεκροί, με τον συνολικό αριθμό τους να φτάνει τους 38. Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αττική ενώ 69 άτομα βρίσκονται σε ΜΕΘ. Η μέση ηλικία των αποθανόντων είναι τα 71 έτη.

«Το ΕΣΥ ανταποκρίνεται στα αιτήματα για τη δημόσια υγεία και είναι στο πλευρό των πολιτών» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας και τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί ειδική γραμμή για τους πολίτες.

Ακόμη, ο καθηγητής αναφέρθηκε και σε έρευνα από τις ΗΠΑ για τη χλωροκίνη θυμίζοντας πως «οποιοδήποτε φάρμακο μπορεί να γίνει επικίνδυνο και, έτσι και η χλωροκίνη, μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο. Θα πρέπει να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση η χρήση της. Τα φάρμακα που αγόρασαν για καθαρισμό ενυδρείου καταναλώθηκαν από Αμερικανούς και οδήγησαν σε πρόβλημα. Μόλις ανέρρωσαν, δήλωσαν ότι πήρανε τα χημικά λόγω... ενημέρωσης από το διαδίκτυο».

Πέντε ασθενείς πήραν ορό από ανθρώπους που ανέρρωσαν στην Κίνα, σημείωσε ο καθηγητής, για να επισημάνει πως είχε κάποια πρώιμα αποτελέσματα.

Σε ό, τι αφορά την Ελλάδα, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει καμία σχέση με αυτή σε αντίστοιχες χώρες του εξωτερικού, όπως η Ιταλία, οι ΗΠΑ ή η Ισπανία. Τόνισε δε, ότι ο κόσμος όπως τον γνωρίζουμε δεν θα είναι ο ίδιος μετά από τον κοροναϊό. «Η επιδημία δεν είναι αριθμοί. Είναι αγαπημένοι και είναι πρόσωπα. Είναι ιεροί», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Χαρδαλιάς: Παράταση στην ισχύ μέτρων

Παράταση έως τις 11 Απριλίου για τα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και τους χώρους λατρείας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Για τον Εχίνο, ο υφυπουργός τόνισε ότι ενημερώθηκε πλήρως για τις εξελίξεις και εκπονήθηκε σχέδιο αναφορικά με την κατάσταση και τη διαχείριση αυτής στο συγκεκριμένο χωριό. Ευχαρίστησε τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης που, όπως είπε, ανέλαβαν «σε μία δύσκολη στιγμή, μία δυσανάλογη ευθύνη για μικρούς δήμους σε έκταση αλλά μεγάλους σε ψυχή». Συμπλήρωσε ακόμη, ότι το χωριό Δαμασκηνιά θα συνεχίσει να βρίσκεται σε καραντίνα. «Η Ελλάδα αγκαλιάζει όλους τους πολίτες της ανεξαρτήτως θρησκεύματος», συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

menoumespiti 300

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστορικός κιτρινισμός

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS