Εντολή για διενέργεια έρευνας έδωσε ο Άρειος Πάγος για την υπόθεση του Jumbo

Εντολή για διενέργεια έρευνας έδωσε ο Άρειος Πάγος για την υπόθεση του Jumbo

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, μετά τις αποκαλύψεις για τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον-μέχρι προ ολίγων ωρών-αντιπρόεδρο της Jumbo, Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Η παρέμβαση της κυρίας Δημητρίου ήρθε μετά τα δημοσιεύματα για τις έρευνες της Κινεζικής δικαιοσύνης σύμφωνα με τα οποία ο κ. Παπαευαγγέλου είχε είχε συστήσει προσωπική εταιρία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους , αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS.

Την ίδια περίοδο που γίνονταν οι πωλήσεις ακινήτων, ωστόσο, στην Κίνα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη. Οι αγοραστές φέρονται ότι ξεπερνούσαν τα εμπόδια στην κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS, και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα της Χρυσής Βίζα (και των προνομίων της)

Έρευνα για το θέμα διενεργεί και η Τράπεζα της Έλλαδος, αλλά και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Η διοίκηση της Jumbo πάντως ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και δεν σχετίζεται με την εταιρία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS