ΕΟΠΥΥ: Ερχονται προσλήψεις και αλλαγές στα φαρμακεία

ΕΟΠΥΥ: Ερχονται προσλήψεις και αλλαγές στα φαρμακεία

Μια νέα εποχή εξυπηρέτησης και ποιοτικών υπηρεσιών για τους ασφαλισμένους ξεκινά στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με σημαντικές παρεμβάσεις - δράσεις που αφορούν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών φαρμακευτικής περίθαλψης.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν νέο φαρμακείο στην Λ. Αλεξάνδρας, αλλά και επέκταση στους χώρους αναμονής δύο ακόμα φαρμακείων στην Αττική, ενώ προσλαμβάνονται νέοι φαρμακοποιοί για να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν από την αύξηση των γκισέ χορήγησης φαρμάκων.

Ειδικότερα:

Σε διαδικασία υλοποίησης είναι η επέκταση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Ομονοίας, όπου κατασκευάζεται αίθουσα αναμονής με κλιματισμό και καθίσματα στην στοά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο φαρμακείο. Η αναμονή των ασφαλισμένων που προμηθεύονται φάρμακα από την Ομόνοια, θα πραγματοποιείται από τα μέσα Οκτωβρίου σε κλειστό χώρο, όμορο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ.


Τέλη Οκτωβρίου, αναμένεται να γίνει η μεταστέγαση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στο Γκύζη, σε νέο κτίριο στη Λ. Αλεξάνδρας, που θα περιλαμβάνει χώρο αναμονής για τους ασθενείς, αλλά και περισσότερα γκισέ για την παράδοση - παραλαβή φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ).


Περί το τέλος Νοεμβρίου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση/επέκταση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας, όπου δημιουργείται χώρος αναμονής για τους ασφαλισμένους.


Στην τελική ευθεία είναι η διακήρυξη διαγωνισμού για μεταστέγαση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Τούμπας.


Ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης, εντός του Σεπτεμβρίου, φαρμακοποιών-υπαλλήλων φαρμακείων με σύμβαση για την κάλυψη θέσεων στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όσο και στο Τμήμα Ελέγχου και Επεξεργασίας Συνταγών. Η σχετική επεξεργασία των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί είναι σε τελικό στάδιο.


Κατατέθηκε νέο αίτημα πρόσληψης 44 μόνιμων φαρμακοποιών μέσω ΑΣΕΠ για τα φαρμακεία και τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, προς αντικατάσταση των φαρμακοποιών που έχουν συνταξιοδοτηθεί/αποχωρήσει.


Υλοποιείται ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά στη δημιουργία φαρμακαποθηκών και την κεντρική παρακολούθηση παραγγελιών, τον προγραμματισμό ραντεβού παραλαβής φαρμάκων και τον προγραμματισμό αποστολής φαρμάκων κατ' οίκον. Προχωρά σε επικαιροποίηση των πληροφοριών που απευθύνονται στους ασφαλισμένους στο site του Οργανισμού και αφορούν στα φαρμακεία του Οργανισμού και στα φάρμακα που διακινούνται από αυτά.


Τέλος, σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να είναι μέσα στον Οκτώβριο μία νέα Περιφερειακή Διεύθυνση στην οδό Ηπείρου, προκειμένου οι ασφαλισμένοι στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, που μέχρι σήμερα στο σύνολό τους απευθύνονται στην ΠΕ.ΔΙ. Αχαρνών, να μπορούν να εξυπηρετούνται από τη νέα ΠΕ.ΔΙ. μειώνοντας την απόσταση που διανύουν αλλά και τους χρόνους εξυπηρέτησης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS