Έτσι φαίνεται ο Μεγάλος Περίπατος από ψηλά – Εντυπωσιακές εικόνες από το κέντρο της Αθήνας

Έτσι φαίνεται ο Μεγάλος Περίπατος από ψηλά – Εντυπωσιακές εικόνες από το κέντρο της Αθήνας

Πρεμιέρα έκανε ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας, που υπόσχεται ολική αναμόρφωση του κέντεου της προτεύουσας και απελευθέρωση δημοσόσιου χώρου για πεζούς και ποδηλάτες.

Το ξεκίνημα ωστόσο του Μεγάλου Περιπάτου προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο και σοβαρές ανατροπές στην καθημερινότητα των διερχόμενων από το κέντρο της Αθήνας.

Βέβαια οι αεροφωτογραφίες από την Βασιλίσσης Όλγας και την Πανεπιστημίου ανταμείβουν τους Αθηναίους.

5094822

Στην Πανεπιστημίου έχει δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος 900 μέτρων και πεζόδρομος, που καλύπτει τις δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας, μήκους 900 μέτρων.

Δημιουργείται επίσης μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σε μία από τις υφιστάμενες λωρίδες ενώ τα ΙΧ θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο ελεύθερες λωρίδες.

 5094850

Η Βασιλίσσης Όλγας απέκτησε έναν εντυπωσιακό πεζόδρομο κόκκινου χρώματος που ξεκινά από τη Βασιλέως Κωνσταντίνου και φτάνει ως την Βασιλίσσης Αμαλίας.

Δίπλα του, στις γραμμές του τραμ, υπάρχει προσωρινή διαδρομή για ποδηλάτες κίτρινου χρώματος, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να φτάσουν στον υπερσύγχρονο ποδηλατόδρομο που θα υπάρχει στην Πανεπιστημίου.

 

Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η διαμόρφωση της περιοχής γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS