Φωτιά στην Αλεξανδρούπολης: Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η φωτιά το πύρινο μέτωπο

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολης: Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η φωτιά το πύρινο μέτωπο

Η φωτιά πλησίασε τα ξημερώματα της Τρίτης τον περίβολο του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά γιατί το είχαν καλύψει οι καπνοί, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη προκειμένου να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα που το περικύκλωσε. Την ίδια ώρα 90 ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, οι φλόγες πλησίασαν κυριολεκτικά μέσα σε τμήμα της αυλής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης την ώρα που το προσωπικό με ασθενοφόρα προχωρούσε στην εκκένωση του. Οι συγγενείς ασθενών είχαν κληθεί νωρίτερα να παραλάβουν τους ανθρώπους τους και να τους πάρουν στα σπίτια εφόσον ήταν δυνατή η έκδοση εξιτηρίου. Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος τηε ΕΡΤ, Κώστας Καντούρης από τον χώρο του νοσοκομείου ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις που πιθανώς να οφείλονται σε φιαάλες οξυγόνου που βρίσκονταν στον χώρο. Ο κίνδυνος για το νοσοκομείο λίγο πριν τις 06.00 το πρωί δείχνει να έχει περιοριστεί με ισχυρές μονάδες της πυροσβεστικής να βρίσκονται στο σημείο και να επιχειρούν να σβήσουν τις φλόγες.

Ενενήντα ασθενείς στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής»

Στη διάθεση των Αρχών βρίσκεται το ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο οποίο πλέον φιλοξενούνται 90 από τους συνολικά 204 ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, με τους υπόλοιπους να έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομείο.

Στο ferry boat που επιτάχθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης νοσηλεύονται 30 άτομα από τη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Οι εικόνες τόσο από το λιμάνι της πόλης όσο και από το νοσοκομείο είναι αποκαρδιωτικές καθώς βρέχει στάχτη την ώρα που πυκνά σύννεφα καπνού κάνουν δύσκολη την όλη κατάσταση.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα 65 ασθενείς έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια εντός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Αδαμάντιος Κοραής” στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ενώ έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η μεταφορά 14 ατόμων με πλωτό από τη θαλάσσια περιοχή Μάκρη προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για προληπτικούς λόγους.

Εκκενώθηκαν οκτώ οικισμοί

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά τις 02:00 τα ξημερώματα δόθηκε εντολή εκκένωσης σε περιοχές δίπλα στην Αλεξανδρούπολη. Συνολικά εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση οκτώ οικισμών. Συγκεκριμένα το μήνυμα εστάλη σε Ελαιώνα, Έλατο, Πεύκη, Άγιο Γεώργιο, Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη και Νέα Χιλή ενώ χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνονται από την περιοχή που φλέγεται.

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλεους με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νικόλαο Παπαευσταθίου έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη και είναι σε σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο, τον ΑΓΕΕΘΑ και τον ΥΠΑΡΧΗΓΌ του Πυροσβεστικού Σώματος.

Απομακρύνθηκαν 130 ηλικιωμένοι από δύο γηροκομεία

Περίπου 130 ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν προληπτικά από το Ιωακείμιο γηροκομείο και το Σταυρίδειο εκκλησιαστικό ίδρυμα χρονίως πασχόντων της Ι. Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή της δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης.

«Ζητήσαμε τη συνδρομή του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης που διέθεσε λεωφορεία για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο των φιλοξενούμενων των δύο δομών της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Συνοδεία αστυνομικών και με τη βοήθεια του προσωπικού το οποίο κλήθηκε από τους ιερείς απομακρύνθηκαν σε δύο γκρουπ καθώς η φωτιά είχε πλησιάσει τα δύο κτίρια. Δυστυχώς δεν ήταν εφικτή η μετακίνηση περίπου 70 ηλικιωμένων που είναι κλινήρεις για την ασφάλεια των οποίων μετέβησαν στο σημείο ικανές πυροσβεστικές δυνάμεις» ανέφερε ο Γιάννης Ζαμπούκης, δήμαρχος της πόλης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ