Φωτιές: Σε εξέλιξη για 11η μέρα η πυρκαγιά στον Έβρο - Αναζωπυρώσεις και στη Ροδόπη - Ενεργές καύσεις σε Πάρνηθα και Βοιωτία

Φωτιές: Σε εξέλιξη για 11η μέρα η πυρκαγιά στον Έβρο - Αναζωπυρώσεις και στη Ροδόπη - Ενεργές καύσεις σε Πάρνηθα και Βοιωτία

Μάχες με τις αναζωπυρώσεις έδωσαν για ακόμα ένα βράδυ οι πυροσβέστες σε Έβρο και Ροδόπη.

Συγκεκριμένα στον Έβρο, οι αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Λευκίμμη, Κοτρωνιά, Λεπτοκαρυά και Τρεις Βρύσες. Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν οικισμοί.

Μαίνεται το μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς, όπου και εκεί, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί και να μην περάσει τον οδικό άξονα, από όπου εκτείνεται ένας δρυμός πλούσιος σε βλάστηση.

Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα η Κύπρος με δύο αεροσκάφη, η Τσεχία με 16 πυροσβέστες και τρία οχήματα, η Σλοβακία με 39 πυροσβέστες και οχτώ οχήματα και η Σερβία με 28 πυροσβέστες.

Στο μέτωπο της Ροδόπης, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη. Συνδρομή παρέχουν 36 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από τη Βουλγαρία.

27 νέες φωτιές το τελευταίο 24ωρο

Αν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις το τελευταίο 24ώρο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 27 νέες δασικές πυρκαγιές κατάφεραν τις περισσότερες από αυτές να τις αντιμετωπίσουν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Συνολικά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρέθηκαν ή και βρίσκονται αντιμέτωπες με 74 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, με τις σημαντικότερες εξ αυτών να είναι σε Έβρο, Ροδόπη, Πάρνηθα και Βοιωτία.

Στην Πάρνηθα, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν διάσπαρτες ενεργές καύσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, ενώ στη Βοιωτία αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι, χωρίς όμως αυτές να είναι με ιδιαίτερη ένταση.

Ενεργές καύσεις αντιμετωπίζονται και στην Άνδρο οπού προχθές ξέσπασε δασική πυρκαγιά.

Στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Τρίτη 29 Αυγούστου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ