Γουδή: Εντοπίστηκε ενεργή βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ - Εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς

Γουδή: Εντοπίστηκε ενεργή βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ - Εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. λίγα λεπτά πριν από τις 12.30, ύστερα από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Ο άγνωστος προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας στο εν λόγω σημείο, δίνοντας χρονικό περιθώριο 45 λεπτών μέχρι την έκρηξη της.

Άμεσα έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ., που πράγματι εντόπισε τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε μια σακούλα και τον εξουδετέρωσε.

Σε ανακοίνωσή της ΕΛ.ΑΣ. για τη βόμβα που εντοπίστηκε κοντά στην έδρα των ΜΑΤ αναφέρει πως σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα και αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Την ίδια ώρα αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί για έκρηξη της βόμβας ήταν τόσο μικρό που θα μπορούσαν να μην είχαν προλάβει οι αρχές να δράσουν και να αποσοβήσουν τον κίνδυνο από τυχόν έκρηξη.

Πηγές από την ΕΛΑΣ αναφέρουν δε σε ότι την αφορά την βόμβα ότι περιείχε C4 εκρηκτικό και ζελατοδυναμίτιδα, κάτι το οποίο συναντούν πρώτη φορά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ

Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Τι συνέβη

Αγνωστοι ενημέρωσαν για την τοποθέτηση της βόμβας κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί στις 12:29 με τηλεφώνημά τους στην Εφημερίδα των Συντακτών λέγοντας ότι θα εκραγεί σε 45 λεπτά.

Χωρίς να γνωρίζουν οι αρχές για το μέγεθος του κινδύνου, έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν το ύποπτο αντικείμενο, μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών πλησίον της έδρας των ΜΑΤ επί της οδού Κοκκινοπούλου κάτω από ένα υπερυψωμένο φυλάκιο απέναντι από την πανεπιστημιούπολη.

Γρήγορα αποκλείστηκε η περιοχή καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα υπήρχε κίνδυνος για τους περαστικούς, τους φοιτητές και τους αστυνομικούς, ενώ οι πυροτεχνουργοί ανέλαβαν δράση. Η βόμβα, εκρηκτικό C4 και ζελατοδυναμίτιδα ήταν τοποθετημένα σε δυο μπολ με συνδεσμολογία, πυροκροτητή και ρολόι.

Εκτιμάται ότι υπήρχε κάποια αστοχία υλικού και η βόμβα είχε βραχυκυκλώσει. Οι πυροτεχνουργοί κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, ενώ μεταφέρεται στα εργαστήρια προκειμένου να γίνει περαιτέρω έρευνα και να ανευρεθούν τυχόν στοιχεία που θα οδηγήσουν στο ποιος βρίσκεται πίσω από την τοποθέτησή της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ