Greek Mafia: Πώς η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Greek Mafia: Πώς η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τις δολοφονίες δύο ισχυρών ονομάτων της Greek Mafia, του Γιάννη Σκαφτούρου το 2022 και του Βασίλη Ρουμπέτη το 2023.

Καταλυτικό ρόλο στις συλλήψεις έπαιξε η δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη, καθώς μετά τη μαφιόζικη εκτέλεσή του, φαίνεται πως άνοιξαν στόματα στον κόσμο της νύχτας και της Greek Mafia.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής ένας 29χρονος και ένας 39χρονος – ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση – και έχουν γίνει τουλάχιστον άλλες δύο ταυτοποιήσεις ατόμων που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και εις βάρος τους εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα.

Παράλληλα, έχει ταυτοποιηθεί ακόμα ένα άτομο που ήδη βρίσκεται στη φυλακή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επιχείρηση της αστυνομίας ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου και οι συλλήψεις έγιναν σε Ασπρόπυργο και Μενίδι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Σκαφτούρος, 55 ετών, δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2022 στο εξοχικό σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας ενώ ο Β. Ρουμπέτης δολοφονήθηκε μαζί με τον κουμπάρο του τον Ιούνιο του 2023 στον Πειραιά.

Σήμερα, Πέμπτη 18/01, αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία για τις συλλήψεις.

Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου

Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο εξοχικό του σπίτι στα Δερβενοχώρια της Βοιωτίας.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος ήταν γνωστός άνθρωπος της νύχτας, πρόσωπο που είχε απασχολήσει στο παρελθόν για πολλές «βαριές» υποθέσεις, μεταξύ αυτών και για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Το φονικό έγινε στα Σκούρτα Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, όπου ο 55χρονος βαρυποινίτης είχε εξοχικό σπίτι.

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα 25/04/2022). Οι εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του κι εκεί τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ.

Έφτασαν στο σημείο της εκτέλεσης με μηχανές και με τον ίδιο τρόπο διέφυγαν.

Από την επίθεση, ο Γιάννης Σκαφτούρος έπεσε νεκρός, ενώ τραυματίστηκαν άλλα δυο άτομα, 22 και 45 ετών.

Δολοφονία Βασίλη Ρουμπέτη

Η δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη έγινε τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό. Οι δράστες επέβαιναν σε μαύρο τζιπ και πυροβόλησαν και σκότωσαν τα δύο θύματα έξω από το γκαράζ του σπιτιού τους στον Κορυδαλλό.

Σε βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας από υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη στο γκαράζ του σπιτιού του θύματος φαίνονταν οι εκτελεστές μέσα σε ένα λεπτό να εκτελούν τους δύο άνδρες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ