Χαράλαμπος Γώγος: Δεν ξέρουμε πόσο εύκολα μπορεί να υποτροπιάσει ο κορωνοϊός

Χαράλαμπος Γώγος: Δεν ξέρουμε πόσο εύκολα μπορεί να υποτροπιάσει ο κορωνοϊός

Την εκτίμηση πως ο κύκλος του κορωνοϊού θα κλείσει σε ένα διάστημα 6 με 8 εβδομάδων, έκανε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μιλώντας στην εκπομπή «Δέκα» της ΕΡΤ, τόνισε πως για να γίνει αυτό, θα πρέπει να περιοριστεί η διασπορά στην κοινότητα και οι πολίτες να πειθαρχήσουν στα μέτρα.

«Το πιο δύσκολο που μπορεί να συμβεί στη φάση που είμαστε, είναι να εμφανιστούν ομάδες από συγκεκριμένες πηγές και να διασπείρουν τη νόσο. Αν μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά στην Κοινότητα και πειθαρχήσουμε στα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί, τότε ο κύκλος της νόσου είναι πιθανό να ολοκληρωθεί σε 6 - 8 εβδομάδες», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Γώγος, έθεσε και δύο ερωτηματικά. Το ένα αφορά το αν μπορεί να υποτροπιάσει και πόσο εύκολα ο κορωνοϊός και το άλλο, ότι ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανοσία.

«Το ερώτημα που τίθεται μετά, κι αυτό αφορά και την Κίνα, είναι το πόσο εύκολα αυτό μπορεί να υποτροπιάσει και να συνεχίσει να διασπείρεται στην Κοινότητα δημιουργώντας ένα χρόνιο πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Ακόμα ένα σοβαρό ερωτηματικό αφορά στο γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμα γνώση για την ανοσία που αφήνει η νόσος στην Κοινότητα όταν παρέλθει. Αυτό που λέμε ανοσία της αγέλης. Αν υπάρξει ανοσία μετά την πτώση της καμπύλης, θα εμποδιστεί η επανεμφάνιση συμπτωμάτων. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα έχουμε σοβαρότατο θέμα μέχρι να εμφανιστεί το εμβόλιο».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ