Η κακοκαιρία σάρωσε την Βόρεια Ελλάδα: Πλημμύρες και σφοδρή καταιγίδα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική -Χαλάζι στη Λάρισα

Η κακοκαιρία σάρωσε την Βόρεια Ελλάδα: Πλημμύρες και σφοδρή καταιγίδα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική -Χαλάζι στη Λάρισα

Η βόρεια Ελλάδα χτυπήθηκε χθες περισσότερο από την κακοκαιρία, με σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ χαλάζι έπεσε στην Θεσσαλία.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή του Θερμαϊκού, όπου οι περισσότεροι από τους 6.700 κεραυνούς στην διάρκεια της ημέρας, έπεσαν στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς και Δράμας, όπως φάνηκε και στους χάρτες του meteo.gr.

Η βροχόπτωση ήταν έντονη στην διάρκεια της ημέρας, με αρκετές περιοχές στην Θεσσαλονίκη να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Συνολικά η πυροσβεστική δέχτηκε 60 κλήσεις, ενώ χρειάστηκε τελικά να παρέμβει σε 12 από αυτές. Οι κεραυνοί προκάλεσαν διακοπή ρεύματος για αρκετές ώρες στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίζονται σε Πλαγιάρι, Τρίλοφο, Ρύσιο, Επανομή και Λαγκαδά.

Στην Επανομή μάλιστα το νερό έφτασε αρκετά ψηλά, σκεπάζοντας αυτοκίνητα και γεμίζοντας τις εισόδους των σπιτιών.


Στον Λαγκαδά χείμαρρος παρέσυρε αυτοκίνητο και χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός ενός ατόμου, ενώ στο Δερβένι έγιναν δύο τροχαία ατυχήματα, με νταλίκες να διπλώνουν και τους δρόμους να κλείνουν για αρκετή ώρα, καθώς διέρρευσαν καύσιμα στο οδόστρωμα.

6D402034 18B4 493F AA80 D20481D1B6D8


Για άλλη μία φορά και η Χαλκιδική βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Περιοχές όπως η Κασσάνδρα και τα Νέα Μουδανιά πλημμύρισαν, με την τροχαία να αναγκάζεται να κλείσει επαρχιακούς δρόμους στην διάρκεια της ημέρας. Συγκεκριμένα, έκλεισε την επαρχιακή οδό Αγίου Παύλου – Νέας Γωνιάς (1ο χιλιόμετρο) και την παραλιακή οδό Νέας Καλλικράτειας – Νέας Ηράκλειας (1ο χιλιόμετρο).

 
Η Πυροσβεστική δέχθηκε μεμονωμένες κλήσεις για άντληση υδάτων εκτός της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, στην Αριδαία Πέλλας, στο Κιλκίς και στην Αμφίπολη Σερρών. Στην Ξάνθη, η Πυροσβεστική επενέβη σε τρεις περιπτώσεις για κοπή δέντρων.


Και η δυτική και κεντρική Ελλάδα είχε ακραία καιρικά φαινόμενα. Στην Λάρισα μετά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην αρχή της εβδομάδας, έπεσε ισχυρή βροχή, αλλά και χαλαζόπτωση, που έπληξε κυρίως την περιοχή του Δήμου Κιλελέρ.

Εντονη ήταν η κακοκαιρία και στην Κέρκυρα, ιδίως το πρωί, όπου σχηματίστηκε υδροστρόβιλος, που πέρασε κοντά από την πόλη, σε ένα φαινόμενο που στην Κέρκυρα είναι συνηθισμένο στις κακοκαιρίες.

Πού θα συνεχιστεί σήμερα η κακοκαιρία

Οσον αφορά τις προβλέψεις για τον καιρό σήμερα, αναμένονται ισχυρά φαινόμενα στην κεντρική κυρίως Ελλάδα, αλλά και στα βόρεια ως το μεσημέρι, με βροχές και καταιγίδες. Οι περιοχές που αναμένεται να δεχτούν έντονα καιρικά φαινόμενα, είναι η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά και η Εύβοια. Από το απόγευμα πάντως αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS