Καιρός: Ψυχρές μάζες φέρνουν επιδείνωση-εξπρές - Πού αναμένονται βροχές την Τσικνοπέμπτη

Καιρός: Ψυχρές μάζες φέρνουν επιδείνωση-εξπρές - Πού αναμένονται βροχές την Τσικνοπέμπτη

Μια εξπρές αλλαγή του καιρού που θα φέρει βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες αναμένουν την Τσικνοπέμπτη οι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός την Τετάρτη θα είναι γενικά καλός, όμως προς το βράδυ θα κάνουν την εμφάνισή τους νεφώσεις -με τοπικά φαινόμενα- από τα δυτικά.

Την Πέμπτη, όπως αναφέρει το δελτίο καιρού της ΕΜΥ, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά της χώρας και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Ο καιρός της Τσικνοπέμπτης

Για τον καιρό της Τσικνοπέμπτης, ο Σάκης Αρναούτογλου υποστήριξε ότι η εξπρές μεταβολή του καιρού θα οφείλεται σε μια σχετικά ψυχρή αέρια μάζα που θα επηρεάσει αρχικά την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι ψυχρές αέριες μάζες θα κατέβουν νοτιότερα και σε συνδυασμό με τους βοριάδες (6 με 8 μποφόρ) θα ρίξουν αισθητά τη θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές.

Παρά ταύτα, τα φαινόμενα του καιρού θα εξασθενήσουν σύντομα και ήδη από το βράδυ θα αρχίσουν να περιορίζονται στα ανατολικά και νοτιοανατολικά. Για το πρωί της Παρασκευής ο καιρός θα είναι άστατος μέχρι το απόγευμα στη νότια νησιωτική χώρα.

Δείτε την πρόγνωση καιρού από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ