Κορωναϊός: Αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς Κατάρ μετά τα 12 κρούσματα στην πτήση από Ντόχα - Σε καραντίνα οι επιβάτες

Κορωναϊός: Αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς Κατάρ μετά τα 12 κρούσματα στην πτήση από Ντόχα - Σε καραντίνα οι επιβάτες

Στη χθεσινή πτήση από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Εννέα από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο (2) Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.

Μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020.

19 νέα κρούσματα – Κανένας νέος θάνατος

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 19, εκ των οποίων 12 σε ταξιδιώτες που αφίχθηκαν με την συγκεκριμένη πτήση.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2937 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.3% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 179 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (72.7% άνδρες).

Από το σύνολο των 2937 κρουσμάτων, 651 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1695 (57.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48έτη(εύρος 0 έως 102 ετών),ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS