Κινητικότητα από μετανάστες στην πλευρά της Τουρκίας, λέει ο αντιδήμαρχος Φερών

Κινητικότητα από μετανάστες στην πλευρά της Τουρκίας, λέει ο αντιδήμαρχος Φερών

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στον Έβρο, καθώς, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, στα σύνορα με την Τουρκία έχει συγκεντρωθεί πλήθος μεταναστών.

Ειδικότερα, το evrosonline.gr επικαλούμενο πληροφορίες έκανε χθες λόγο για έντονη κινητικότητα στην τουρκική πλευρά με πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Αδριανούπολης όσο και στην τουρκική πλευρά, στο ύψος του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα. Σύμφωνα με το evrosonline.gr, το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000.

Από την πλευρά του το radioevros.gr, επικαλούμενο δικές του πληροφορίες, ανέφερε ότι λεωφορεία που μετέφεραν μετανάστες έφτασαν στην Αδριανούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ιστοσελίδα Haber Turk έκανε λόγο για «ταξίδι ελπίδας» μέσω Αδριανούπολης για τους μετανάστες.

Αντιδήμαρχος Φερών: Υπάρχει κινητικότητα από μετανάστες στην πλευρά της Τουρκίας

Ο αντιδήμαρχος Φερών, Δημήτρης Κολγιώνης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για κινητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας στον Έβρο. Ανέφερε πως στον κεντρικό και νότιο Έβρο για την ώρα η κατάσταση είναι ήρεμη και πως υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων, ότι δεν έχει φτάσει μεγάλος αριθμός μεταναστών στα σύνορα, και ότι αν χρειαστεί υπάρχουν στην περιοχή και οι αγρότες για να συμβάλουν και αυτοί. Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι θα υπάρχει η ίδια αποφασιστικότητα όπως συνέβη και τον Μάρτιο.

Πρόεδρος συνοριοφυλάκων: Συγκεντρώνονται, αλλά όχι σε βαθμό που να μας προκαλούν ανησυχία

«Βλέπουμε μια αρκετά μεγάλη ροή σε γκρουπ η οποία όπως φαίνεται είναι διαχειρίσιμη γιατί ήδη έχουμε αυξήσει τις δυνάμεις μας μετά και τους 400 που ήρθαν με απόσπαση την περασμένη βδομάδα. Έτσι, οι περιπολίες είναι πολλές», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων, Π. Χαρέλας.

«Φαίνεται ότι η Τουρκία θέλει να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά μας. Τα τουρκικά ΜΜΕ παίζουν τους αριθμούς 6.000 και παραπάνω, ότι μαζεύονται στα σύνορα κ.λπ.», πρόσθεσε, ενώ εξήγησε ότι «βλέπουμε στην παραποτάμια περιοχή απέναντι γκρουπάκια τα οποία κινούνται και άλλα προσπαθούν να περάσουν τον ποταμό και να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Οι αποτροπές από τη δική μας πλευρά είναι συνεχής, ενώ βλέπουμε ότι γενικότερα συγκεντρώνονται από την απέναντι πλευρά όχι σε βαθμό που να μας προκαλούν μια ιδιαίτερη ανησυχία, τουλάχιστον δικές μας δυνάμεις».

Παράλληλα συμπλήρωσε πως «φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει από την απέναντι πλευρά μια κινητικότητα. Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα». Ωστόσο, σημειώνει «να μην ενδίδουμε στην προπαγάνδα των τουρκικών Μέσων σε σχέση με το πόσοι μαζεύονται κ.λπ.».

Σε σχέση με τις περιοχές όπου ασκείται πίεση αυτή τη φορά, ο ίδιος υπογράμμισε πως σε γενικές γραμμές είναι στα ίδια κομμάτια περίπου από εκεί που υπάρχει πρόσβαση τουλάχιστον από τη μεριά της Τουρκίας να περάσουν. «Έχουμε όμως αρκετές αστυνομικές δυνάμεις. Ο στρατός έχει εντείνει τις περιπολίες του. Νομίζω ότι στην παρούσα φάση η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη με τη δύναμη την οποία έχουμε», τόνισε ο κ. Χαρέλας.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, υπήρξε μια είδηση για κάποια άτομα που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα στον Έβρο, η οποία όμως δεν μεταδόθηκε από την πλευρά της Τουρκίας. Ο Μανώλης Κωστίδης σημείωσε επίσης ότι το νούμερο των 6.000 μεταναστών δεν έχει μεταδοθεί από κανένα τουρκικό μέσο ενημέρωσης. Από την Τουρκία, μάλιστα, δεν έχουν σαφή εικόνα για τον ακριβή αριθμό.

Όπως είπε, πιθανότατα υπάρχουν κάποιες προσπάθειες μεταναστών να περάσουν τα σύνορα όπως γινόταν πάντα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι θα γίνει οργανωμένη επιχείρηση μαζικής μετακίνησης μεταναστών στον Έβρο, ούτε στην Αδριανούπολη υπάρχουν πληροφορίες για λεωφορεία με μετανάστες, αλλά σε κάποιες περιοχές αναφέρεται ότι ίσως κάποιοι ετοιμάζονται να περάσουν λόγω της λήξης της καραντίνας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, το κύμα μεταναστών που πιθανόν κινείται προς τα σύνορα δεν φαίνεται να είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τις προσπάθειες του Μαρτίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS