ΑΣΟΕΕ: Κλειστό από σήμερα το Πανεπιστήμιο - Τρομάζουν τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ στο υπόγειο των αντιεξουσιαστών

ΑΣΟΕΕ: Κλειστό από σήμερα το Πανεπιστήμιο - Τρομάζουν τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ στο υπόγειο των αντιεξουσιαστών

Η κραυγή αγωνίας των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), οδήγησε χθες σε μία μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία εντόπισε στους τρεις χώρους που τελούσαν υπό κατάληψη από αναρχικούς, μεγάλο αριθμό πολεμοφοδίων, τα οποία χρησιμοποιούσαν προφανώς σε επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Στην γιάφκα που είχαν δημιουργήσει εντός της ΑΣΟΕΕ, βρέθηκαν μεταξύ άλλων κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών. Τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς εκτός των προαναφερθέντων, βρέθηκαν και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου, καθώς και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

 

 

Οι τρεις χώροι που ελέγχθηκαν, σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου. «Η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΣΟΕΕ: Η καταγγελία των φοιτητών που οδήγησε στην επιχείρηση

Ο χώρος του πανεπιστημίου είχε γίνει επικίνδυνος για τους ίδιους τους φοιτητές, οι οποίοι κατήγγειλαν πριν λίγες ημέρες πως κουκουλοφόροι είχαν κάνει κατάληψη σε χώρους και έφτιαχναν βόμβες μολότοφ, τις οποίες προφανώς είχαν σκοπό να χρησιμοποιήσουν κατά αστυνομικών, που το τελευταίο διάστημα έχουν δεχτεί αρκετές επιθέσεις στα Εξάρχεια.

Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ανέφεραν πως ένας διοικητικός υπάλληλος δέχτηκε επίθεση, επειδή είπε ότι δεν ήθελε την κατάληψη του κτιρίου «Βανκούβερ».

Μάλιστα απειλούσαν ανοιχτά και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, Εμμανουήλ Γιακουμάκη, λέγοντας πως αν μπει μέσα η αστυνομία, αυτός θα είναι ο επόμενος στόχος.

«Καθημερινά βλέπουμε το πανεπιστήμιο να μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη… Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου βγαίνουν μέσα από το ΑΕΙ είτε εκτός και δημιουργούν επεισόδια» είπε ένας φοιτητής, ενώ μια φοιτήτρια με τη σειρά της, ανέφερε πως «η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως… Εμείς οι ίδιοι φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε και μέσα στη σχολή και τριγύρω».

ΑΣΟΕΕ: Λουκέτο από σήμερα ως τις 17 Νοέμβρη- Η καταγγελία των καθηγητών

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου αποφάσισε να βάλει λουκέτο ως τις 17 Νοεμβρίου, καθώς οι φόβοι για νέα σοβαρά επεισόδια και ζημιές και εντός και γύρω από το κτίριο, είναι μεγάλοι. Εχουν καταγγείλει με ανακοίνωση πως συχνά γίνονται καταστροφές από τους καταληψίες, ενώ τονίζουν πως σε κάθε επεισόδιο, η κατάσταση γίνεται αποπνικτική στους γύρω χώρους και τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και του προσωπικού.

«Η Σύγκλητος διαπιστώνει, τις τελευταίες ημέρες, την εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος επεισοδίων ικανών να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του. Στα επεισόδια αυτά πρωταγωνιστούν άγνωστοι που εισέρχονται και εξέρχονται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, είτε για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Ιδρύματος ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, είτε για να βεβηλώσουν το κτήριο, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας. Η Σύγκλητος εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση αυτή, καθώς συχνά καταστρέφονται υποδομές πυρόσβεσης, αποκλείονται έξοδοι του κτηρίου, δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες λόγω ρίψης δακρυγόνων και μολότοφ, προκαλείται πανικός και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού», επισήμανε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Σύγκλητος.

Οι φόβοι τους για την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών, είχαν βγει αληθινοί εξάλλου στις αρχές του μήνα, όταν κοσμήτορας της ΑΣΟΕΕ δέχτηκε επίθεση από αγνώστους, επειδή νωρίτερα η αστυνομία είχε επιχειρήσει να κάνει έφοδο σε μία από τις γιάφκες τους, εντός πανεπιστημίου. Δύο ημέρες μετά επιτέθηκαν και σε δυνάμεις των ΜΑΤ, έξω από το Πανεπιστήμιο, ενώ και στα τέλη Οκτώβρη η κατάσταση είχε ξεφύγει από τους κουκουλοφόρους, που είχαν κλείσει με κάδους τους δρόμους μπροστά από το κτίριο.

Η αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου είναι σε ισχύ από σήμερα.

Κυβέρνηση: Βάζουμε τέλος στους μπαχαλάκηδες
Την ώρα που η επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως «Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων, των κατασκευαστών μολότοφ και των διακινητών εντός των πανεπιστημίων». Την ίδια ώρα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε στον ΑΝΤ1, πως η νομοθεσία για το πανεπιστημιακό άσυλο ήταν απαραίτητη για να μείνουν και πάλι ελεύθερα τα πανεπιστήμια και να «εκφράζονται ελεύθερα οι φοιτητές, χωρίς να φοβούνται ότι θα τους επιτεθούν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS