Κλοπή στρατιωτικού υλικού στη Λέρο: Ποια σενάρια εξετάζουν οι Αρχές

Κλοπή στρατιωτικού υλικού στη Λέρο: Ποια σενάρια εξετάζουν οι Αρχές

Kλιμάκια της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής, του Εγκληματολογικού της Αστυνομίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού έχουν κάνει φύλλο και φτερό τη μονάδα της Λέρου από την οποία διαπιστώθηκε η απώλεια σημαντικότατου στρατιωτικού υλικού.

Η μονάδα έχει μπει σε καραντίνα για να ελεγθεί το παραμικρό, αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτήν, μόνιμα στελέχη των ΕΔ και ναύτες. Η υπόθεση θυμίζει εκείνη της κλοπής στρατιωτικού υλικού από το Συκούριο της Λάρισας και την τρομοκρατία, αλλά οι έρευνες κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το πρόβλημα είναι ότι οι υπηρεσίες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα πότε έγινε η αρχική συγκεντρωτική απογραφή του περιεχομένου της αποθήκης.

Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να γίνει σύγκριση των καταμετρήσεων με μία βάση δεδομένων που θα φανερώνει οριστικά πότε προέκυψε το πρόβλημα. Ταυτόχρονα διεξάγονται έρευνες σε αποθήκες σε άλλες μονάδες των Δωδεκανήσων, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για μη καταγεγραμμένη μεταφορά.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Το πιο «ακραίο» σενάριο που προκαλεί ανησυχία, είναι να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και μάλιστα με «άρωμα» τρομοκρατίας καθώς στο παρελθόν τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν προχωρήσει σε κλοπές από στρατόπεδα (Συκούριο Λάρισας) ακόμη και από το Πολεμικό Μουσείο.

Με ένα από εκείνα τα κλαπέντα όπλα είχε γίνει η απόπειρα κατά του Γ. Παλαιοκρασσά στο Σύνταγμα, όπου έχασε τη ζωή του ο Θάνος Αξαρλιάν.

Πάντως, πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν σε θέσεις-«κλειδιά», επισημαίνουν στα Νέα ότι τέτοιου είδους εγκαταστάσεις φυλάσσονται πολύ καλά. «Με τα έως τώρα δεδομένα, ότι δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης και παραβίασης της αποθήκης, το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι ο δράστης ή οι δράστες να ενήργησαν από μέσα» επισημαίνουν.

Άλλωστε, στις αποθήκες υπήρχαν και όπλα που δεν εκλάπησαν.

Παναγιωτόπουλος: Αυτοσυγκράτηση, όχι σπέκουλα

Την υπόθεση παρακολουθεί στενά και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται, είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η απώλεια του υλικού, καθώς προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή εκτείνεται σε ικανό βάθος χρόνου.

Καθίσταται προφανές ότι το ζήτημα δεν πρόεκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες.

Ας αφήσουμε τα αρμόδια προανακριτικά όργανα να πραγματοποιήσουν την έρευνα που από την πρώτη στιγμή έλαβαν την εντολή να διεκπεραιώσουν και ας περιμένουμε το πόρισμα των εργασιών τους πριν καταλήξουμε σε ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα, δεδομένων των ανωτέρω, θα συνιστούσαμε λίγη αυτοσυγκράτηση σε αυτούς που επιχειρούν απροκάλυπτη πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση αυτή, για φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση.»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ