Κολυδάς: Ο χιονιάς θα έρθει σε δύο κύματα -«Βουτιά» της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι από την Κυριακή

Κολυδάς: Ο χιονιάς θα έρθει σε δύο κύματα -«Βουτιά» της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι από την Κυριακή

Σε δύο κύματα θα έρθει ο χιονιάς, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Το πρώτο κύμα προβλέπεται ασθενές την Κυριακή και το άλλο από το απόγευμα της Δευτέρας προς την Τρίτη. Όπως ανέφερε, στην ανάρτησή του, από την Κυριακή και μετά αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες.

«Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια και οι θυελλώδεις βοριάδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από την Κυριακή και μετά. Ο χιονιάς θα έρθει σε δύο κύματα. Ένα ασθενές κύμα την Κυριακή και το άλλο από Δευτέρα απόγευμα προς την Τρίτη. Η θερμοκρασία την Κυριακή θα πέσει κατά 5 με 6 βαθμούς και συνολικά έως την Τρίτη κατά 10 βαθμούς Κελσίου», έγραψε ο κ. Κολυδάς.

Μαρουσάκης: Η «φωτοβολίδα ψύχους» φέρνει χιόνια και στην Αττική την Κυριακή

Για «φωτοβολίδα ψύχους» έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ο καιρός χαλάει από την Κυριακή.

Όπως είπε, από την Κυριακή θα χαλάσει ο καιρός και θα επηρεαστούν οι περιοχές που βρίσκονται ανατολικότερα από την οροσειρά της Πίνδου και ειδικότερα περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο, καθώς η ψυχρή αέρια μάζα θα φέρει βροχή ή χιονόνερο στα χαμηλά υψόμετρα και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά (από τα 250-300 μέτρα και πάνω). Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία βρίσκονται η Αττική, η Εύβοια, η νοτιοανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, η ανατολική Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα χιόνια στον Νομό Αττικής θα εντοπιστούν από την Κηφισιά και βορειότερα (Άγιος Στέφανος, Διόνυσος, Βαρυμπόμπη, Δροσιά, Σταμάτα).

Από την Τρίτη το βράδυ (30/1) θα βελτιωθεί ο καιρός και στη συνέχεια θα πάμε σε καλές καιρικές συνθήκες.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξης των 5 - 6 βαθμών Κελσίου, κυρίως στα ανατολικά. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από -04 (μείον 4) έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 15 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα

Στην ανατολική χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης και πιθανώς σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια από -05 (μείον 5) έως 09 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 13 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Πρόγνωση για την Τρίτη

Στην ανατολική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, της Κρήτης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στις Κυκλάδες καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων στα βόρεια από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια από -06 (μείον 6) έως 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -03 (μείον 3) έως 12 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ