Κοροναϊός: 48 τα νεα κρούσματα - 743 στο σύνολο - 134 Συνεχίζουν να νοσηλεύονται - 45 στις ΜΕΘ

Κοροναϊός: 48 τα νεα κρούσματα - 743 στο σύνολο - 134 Συνεχίζουν να νοσηλεύονται - 45 στις ΜΕΘ

Στα 743 αυξήθηκαν τα κρούσματα κοροναϊού στη χωρά μετά την επιβεβαίωση 48 νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.


Την ίδια ώρα αυξάνονται και οι θάνατοι στη χώρα, που μέχρι το μεσημέρι έφτασαν τους 20, με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη. Μάλιστα, η τελευταία περίπτωση αφορά 40χρονη στη Καστοριά, που αποτελεί και το νεαρότερο θύμα του ιού.

Από τους ασθενείς 134 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 45 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. Στα ευχάριστα νέα, όπως συνηθίζει να λέει ο κ. Τσιόδρας είναι ότι 32 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Δεν υπάρχει ανοσία σε κανέναν

Ειδική ερώτηση δέχθηκε ο κ. Τσιόδρας για το θάνατο της 40χρονης, που αποτελεί το νεαρότερο μέχρι σήμερα θύμα του κοροναϊού στη χώρα μας και σύμφωνα με τις πληροφορίες νόσησε και παρέμεινε στο σπίτι της κατόπιν καθοδήγησης του ΕΟΔΥ.

Η ξεκάθαρη σύσταση του κ. Τσιόδρα ήταν ότι όσοι μένουν σπίτι πρέπει να έχουν επικοινωνία με το γιατρό τους, πολύ περισσότερο εάν έχουν και κάποιο υποκείμενο νόσημα. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες του η 40χρονη έπασχε από χρόνια αναπνευστική νόσο.

Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι και οι νέοι κινδυνεύουν από τον ιό. Συνήθως οι νέοι δεν νοσούν βαριά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν ανοσία στο ιό, ούτε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν θύματα μικρής ηλικίας.

Η μάχη κατά του κοροναϊού αναμένεται να κριθεί μέσα στον Απρίλη, καθώς τότε θα έχουν οι οι λοιμωξιολόγοι μία ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και κατά πόσον τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, έχουν αποδώσει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS