Κοροναϊός: «Κόκκινος» συναγερμός για τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ

Κοροναϊός: «Κόκκινος» συναγερμός για τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του Κοροναϊού στην Ελλάδα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε συνολικά τα 418 και οι νεκροί είναι 5, ενώ 64 από αυτά είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες 30 ασθενείς που είναι θετικοί στον κοροναϊό νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), την ώρα μάλιστα που ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Εντατική και των διασωληνωμένων παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα και στις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης σε περισσότερα από δέκα νοσοκομεία ανά την επικράτεια νοσηλεύονταν 83 ασθενείς - νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Τσιόδρας είχε αναφέρει πως νοσηλεύονται 79 ασθενείς - εκ των οποίων οι 13 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών. Ο καθηγητής τόνισε πως ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι κοντά στα 70 έτη.

 

Αγωνία για την αντοχή του συστήματος υγείας

Την ίδια ώρα, σε καραντίνα επτά ημερών λόγω κορωνοϊού έχουν τεθεί πολλοί γιατροί και νοσηλευτές, καθώς έρχονται σε επαφή με φορείς του ιού, με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 300 σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

Ειδικότερα στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς διαπιστώθηκε ότι άτομα της διοίκησης του Νοσοκομείου αλλά και εννέα εργαζόμενοι νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό είναι θετικοί στον κοροναϊό.

Θετικοί στον ιό βρέθηκαν και τρεις εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, «Αγία Όλγα». Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για έναν γιατρό, μία νοσηλεύτρια και έναν διοικητικό υπάλληλο. Λόγω των τριών αυτών κρουσμάτων σε καραντίνα πρόκειται να τεθούν πάνω από δέκα εργαζόμενοι του ίδιου νοσοκομείου.

Στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» έχουν μπει σε καραντίνα επτά γιατροί και εργαζόμενοι.

Στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας τέσσερις υγειονομικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, γιατρός ακτινολόγος του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να κλείσει το τμήμα μαγνητικού τομογράφου για απολύμανση, ενώ και 20 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα.

Τα περισσότερα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στο νοσοκομείο της Καστοριάς, καθώς εκεί 60 εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Σε καραντίνα μπήκαν 15 εργαζόμενοι και στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, όπου έχουν εισαχθεί κρούσματα από την ομάδα των ταξιδιωτών στους Άγιους Τόπους.

Aγωνία από την ΠΟΕΔΗΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) εκφράζει την αγωνία της για τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό υγειονομικών που νοσούν με κορωνοϊό ή αυτοπεριορίζονται λόγω εκδήλωσης συμπτωμάτων.

Τσιόδρας: Εμπροσθοφυλακή του ΕΣΥ οι εργαζόμενοι

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε τους υγειονομικούς εργαζόμενους ως την «εμπροσθοφυλακή» του ΕΣΥ, γεγονός που σημαίνει οτι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για απουσίες σε αυτόν τον τπόλεμο.

Όπως εξήγησε ο λοιμωξιολόγος, εάν ο υγειονομικός είναι εκτεθειμένος σε κρούσμα αλλά δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα, μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται, με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου και της επιτροπής λοιμώξεων του εκάστοτε νοσοκομείου και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να μην «καταρρεύσει» το σύστημα.

Προϋπόθεση βέβαια είναι να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα προς τους ασθενείς. Υπενθυμίζεται ότι για να μην αποδυναμωθούν τα νοσοκομεία, έχει δοθεί οδηγία στο υγειονομικό προσωπικό να περιοριστεί η καραντίνα σε επτά ημέρες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ