Κοροναϊός: Περιορισμοί με καθεστώς Πόρου σε Σπέτσες, Πάρο και Αντίπαρο στα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Κοροναϊός: Περιορισμοί με καθεστώς Πόρου σε Σπέτσες, Πάρο και Αντίπαρο στα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Νέα μέτρα για τον κοροναϊό θα ανακοινώσει εντός της ημέρας η κυβέρνηση, καθώς η επιδημιολογική πορεία της Covid -19 έχει πάρει την ανιούσα στη χώρα μας.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της πρωινής τηλεδιάσκεψης για τον κοροναϊό στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς μια σειρά μέτρων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κάνοντας παράλληλα, ειδική έκκληση στους νέους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά, παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα τύπου Πόρου για τα νησιά Σπέτσες, Πάρο και Αντίπαρο, στο καθεστώς 24:00 -7:00 με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας παντού.

Ακόμη σύμφωνα πάλι με πληροφορίες, θα μπει πλαφόν 50 ατόμων στην κάθε είδους συγκέντρωση, πάρτι, συναυλία.

Έκκληση στους νέους να είναι προσεκτικοί, καθώς οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί, μεταδίδουν τον ιό, η ιχνηλάτηση είναι δύσκολη και η διασπορά μεγάλη, έκανε και η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών- Πειραιώς Ματίνα Παγώνη.

Για τη λήψη επιπλέον μέτρων, σημείωσε ότι «τοπικά lockdown αν χρειαστεί θα γίνουν και δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητεί».

Νωρίτερα, ερωτηθείς για το αν πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα, όπως η επιστροφή του SMS, ο λοιμωξιολόγος, καθηγητή πανεπιστημίου Αθηνων, Νικόλαος Σύψας τόνισε ότι «είναι πάνω στο τραπέζι η επιστροφή του SMS τοπικά, γεωγραφικά αν υπάρχει κάπου μεγάλη διασπορά του ιού».

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου ανέφερε μέσα στη μέρα ότι «θα αναγγελθούν κάποια μέτρα τα οποία ουσιαστικά θα αποτελούν αυστηροποίηση αυτών που έχουν ήδη ληφθεί».

Συγκεκριμένα η κ. Κοταννίδου άφησε να εννοηθεί ότι θα ανακοινωθούν νέα μέτρα για τον περαιτέρω περιορισμό του ωραρίου στα καταστήματα, χαμηλότερο πλαφόν για τους προσκεκλημένους σε γάμους και βαπτίσεις και κάποιο είδος περιορισμού στον αριθμό των ανθρώπων που συγκεντρώνονται στους εξωτερικούς χώρους, με βάση το μοντέλο του Πόρου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS