ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Θείες Λειτουργίες χωρίς πιστούς τη Μεγάλη Εβδομάδα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς θα τελούνται οι θείες λειτουργίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας λόγω των περιορισμών για τον κοροναϊό, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

 Επίσης η Ιερά Σύνοδος που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη προτρέπει όλους τους πιστούς να παραμένουν στο σπίτι τους όπως έχει διατάξει και η πολιτεία.

 Σημειώνεται ότι προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η εισήγηση του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου: «Μέχρι τις 11 Απριλίου οι Ακολουθίες θα διεξάγονται κανονικά – κεκλεισμένων των θυρών-  υπό την προϋπόθεση της τηλεοπτικής, ραδιοφωνικής ή διαδικτυακής κάλυψης. Από το Σάββατο του Λαζάρου (την Κυριακή των Βαΐων και μετά) οι Ακολουθίες θα διεξάγονται - πάντα κεκλεισμένων των θυρών-  με το ελάχιστο δυνατό αριθμό κληρικών και ψαλτών, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πολιτείας.  

Με τη ρύθμιση αυτή της νόμιμης τελέσεως της Θ. Λειτουργίας στους Ι. Ναούς, κεκλεισμένων των θυρών, θα κρατηθεί άσβεστη η λαμπάδα της Θ. Λατρείας, η οποία για την Εκκλησία είναι «κοινή» και «δημόσια» εφόσον λαμβάνει χώρα εντός του Ι. Ναού επί της καθαγιασμένης Αγίας Τραπέζης, ακόμη και αν μετέχει στο Μυστήριο μόνον ένας ιερέας και ένας πιστός. 

Η Εκκλησία μας αναλαμβάνει πλήρως την πνευματική ευθύνη της μετοχής των πιστών στη Θ. Λατρεία με τη χρήση μέσων που προσφέρει η τεχνολογία, δια του πνευματικού συντονισμού και της ενώσεως της προσευχής όλων από τα σπίτια τους».

menoumespiti 300

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS