Λήξη συναγερμού για τον κορωνοϊό: Αρνητικά τα δύο δείγματα από το Θριάσιο

Λήξη συναγερμού σήμαναν οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων που εξέτασαν τα δύο δείγματα από το Θριάσιο που ήταν ύποπτα για κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ, τα δύο δείγματα που εξετάστηκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ για τον κορωνοϊό βγήκαν αρνητικά. Ως πιθανοί φορείς κορωνοϊού εξετάστηκαν δύο Κινέζες οι οποίες είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη Σιγκαπούρη.

Και οι δύο παρουσίασαν υψηλό πυρετό και μετέβησαν στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, ενώ από εκεί κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό όταν δεν εφημερεύει το «Αττικόν».

Κορωνοϊός: Στο Ινστιτούτο Παστέρ τα δύο δείγματα

Τα δείγματα μεταφέρθηκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ το πρωί της Δευτέρας. Γύρω στις 11:30 πηγές από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσαν ότι τα δείγματα που εξετάστηκαν για κορωνοϊό ήταν αρνητικά.

Αιτία της αρχικής ανησυχίας ήταν το γεγονός ότι οι δύο Κινέζες είχαν πρόσφατα ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη, η οποία είναι δεύτερη στη λίστα των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, μετά την Κίνα.

Η λίστα με τις χώρες όπου έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού:

 

 


 

banner eko 1

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 JOHNS HOPKINS CORONAVIRUS RESOURCE CENTER

covid 19 map

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS