Κορωνοϊός: Η φράση Τσιόδρα που δείχνει παράταση των περιοριστικών μέτρων

Κορωνοϊός: Η φράση Τσιόδρα που δείχνει παράταση των περιοριστικών μέτρων

Την ώρα που ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωνε τον τελευταίο απολογισμό των κρουσμάτων και των θυμάτων του κορωνοϊού, αναφέρθηκε και στα μέτρα που πρέπει να συνεχίζουν να παίρνουν οι πολίτες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, την ώρα που ανακοίνωνε πως τα κρούσματα έφτασαν τα 892 και οι νεκροί τους 26 (έγιναν 27 το βράδυ), τόνισε πως δεν χωρά εφησυχασμός, αναφέροντας πως ακόμη είμαστε στην αρχή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

«Ο καθένας συνεχίσει να συμβάλει από την πλευρά του τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα αυτοπεριορισμού. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε παρότι δεν βλέπουμε εκθετική αύξηση των περιστατικών στην χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά και αφού έκανε μία αναφορά στην αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο 15νθημερο στην Ευρώπη, συνέχισε λέγοντας πως είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα στη χώρα, ώστε να μην φτάσουμε στην καταστροφή που ζει η Ιταλία.

Και τόνισε πάνω σε αυτό πως οι επιστήμονες εκτιμούν συνεχιζόμενη μετάδοση και παρόμοια αύξηση δίκην Χουμπέι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εντός των επόμενων ημερών.

«Δεν είναι δυνατόν με τα ως τώρα δεδομένα, να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα των μέτρων για τον γενικό πληθυσμό. Η εικόνα από την Ιταλία και την Ισπανία είναι τόσο άσχημη που μας ανησυχεί», είπε.

«Αν τα μέτρα αρθούν θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα με εκείνη στην Ιταλία» πρόσθεσε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για να μην επαναπαυθούν οι πολίτες έως ότου τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση. Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε για άλλη μία φορά πως ο κίνδυνος για σοβαρή νόσο είναι ιδιαίτερα αυξημένος για ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα, αλλά τόνισε πως ο κορωνοϊός μπορεί να χτυπήσει οποιαδήποτε ηλικία.

Κορωνοϊός: Στα 892 τα κρούσματα, 54 διασωληνωμένοι

Ο κ. Τσιόδρας κατά την χθεσινή ενημέρωση, τόνισε πως τα νέα κρούσματα από το τελευταίο 24ωρο ήταν 71, με τον αριθμό να φτάνει τα 892 στην χώρα. Από αυτά, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 57 άτομα και 54 είναι διασωληνωμένοι. Το ευχάριστο νέο ήταν πως 42 άτομα που νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό, έχουν πάρει εξιτήριο.

Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε πως συνολικά στην χώρα 5.824 άτομα βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, καθώς και πως 825 άνθρωποι έχουν ολοκληρώσει την καραντίνα και πρόκειται είτε για δυνητικές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, είτε ταξιδιώτες.

«Η ελληνική κοινότητα επιδεικνύει αξιοθαύμαστη σοβαρότητα και συνέπεια. Ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις. Κανείς δεν είναι ασφαλής, ο καλύτερος τρόπος να σπάσουμε την αλυσίδα είναι να τηρήσουμε τα μέτρα», σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS