Κορωνοϊός: Κλειστά από την Κυριακή και τα ξενοδοχεία - Προβληματίζει η έξοδος από τα αστικά κέντρα

Κορωνοϊός: Κλειστά από την Κυριακή και τα ξενοδοχεία - Προβληματίζει η έξοδος από τα αστικά κέντρα

Επεκτείνονται τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση στην προσπάθεια να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα.

Έτσι, χθες και μετά το κλείσιμο σχολείων, μπαρ, καφετεριών, εμπορικών καταστημάτων, εκκλησιών και μουσείων, αλλά και την ανακοίνωση προχθές διά στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο των ξενοδοχείων σε όλη την επικράτεια από τα μεσάνυχτα της 22ας Μαρτίου.

Ειδικότερα και όπως ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού, χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 23/3 αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου, με την υποχρέωση να λειτουργεί τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τα ξενοδοχεία των νομών Θράκης, αλλά και των νησιών μας που φιλοξενούν ενισχυτικές δυνάμεις της χώρας και της ΕΕ. Ποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά θα αποφασίσουν οι σύλλογοι των ξενοδοχών, διευκρίνισε περαιτέρω ο κ. Χαρδιαλιάς.

Υποχρεωτική η 14ήμερη απομόνωση για τους ταξιδιώτες

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως όσοι Έλληνες επιστρέφουν στη χώρα είναι υποχρεωτική η 14ήμερη απομόνωσή τους και τόνισε πως από αύριο η επιτήρηση του μέτρου θα είναι αυστηρή σε όλη τη χώρα.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει απαγόρευση πτήσεων από και προς την Ελλάδα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, το ενδεχόμενο να κλείσουν τα αεροδρόμια για πτήσεις εξωτερικού έχει εξεταστεί από την κυβέρνησης, όμως, δεν προχώρησε αυτή η πρόταση καθώς ήδη οι πτήσεις έχουν μειωθεί κατά 90% και το κλείσιμο των αεροδρομίων αποτελεί μια απόφαση που θα παρθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για όλα τα κράτη μέλη.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πιο δραστικών μέτρων για τις μετακινήσεις

Η «συμπεριφορά» των πολιτών πάντως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι αυτή που θα επηρεάσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα επιπλέον μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αυτό προκύπτει άλλωστε από τα όσα δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του το απόγευμα της Πέμπτης καθώς όπως είπε:«Απ' όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας».

Προβληματίζει η μαζική έξοδος από τα αστικά κέντρα

Την κυβέρνηση πάντως φαίνεται να προβληματίζει και η μαζική έξοδος πολιτών από τα αστικά κέντρα, ειδικά της Αθήνας, προς την επαρχία και τα νησιά.

Χαρακτηριστική ως προς αυτό ήταν η αναφορά στην χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος προειδοποίησε όσους έχουν αρχίσει να μετακινούνται προς τα νησιά για το Πάσχα ότι δυνητικά θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των ευπαθών που ζουν σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν είναι δυνατόν τα πλοία να παρουσιάζουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ