Κορωνοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα - Συνολικά 5.824 πολίτες σε καραντίνα στο σπίτι τους

Κορωνοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα - Συνολικά 5.824 πολίτες σε καραντίνα στο σπίτι τους

«Η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας», ανέφερε στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή. «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις, επισήμανε επίσης και τόνισε πως οι έλεγχοι καραντίνας θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα», υπογράμμισε μιλώντας αμέσως μετά τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος νωρίτερα ανέφερε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλέον στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 892.

Συνολικά 5.824 πολίτες σε καραντίνα σπίτι τους λόγω του κορωνοϊού

Οπως είπε εν συνεχεία ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, σε καραντίνα τέθηκαν 5.824 πολίτες που ήταν είτε δυνητικές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είτε ταξιδιώτες, ενώ 825 άτομα έχουν ολοκληρώσει την καραντίνα. Σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι χθες είχαν γίνει 1.116 έλεγχοι και 92 πολίτες που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα, βρέθηκαν εκτός σπιτιού. Σ' αυτούς επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ, ενώ θα τους ασκηθούν και οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις των Σωμάτων Ασφαλείας

Οσον αφορά τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και τις ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι έχουν άδεια κυκλοφορίας μόνο για την άσκηση των καθηκόντων τους, και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετακίνησής τους, ισχύει ό,τι ισχύει και για τους υπόλοιπους πολίτες.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι η αποστολή SMS είναι χωρίς χρέωση και πως τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών δεν διατηρούνται. Πρόσθεσε ότι από το πρωί του Σαββάτου λειτουργεί η νέα ψηφιακή πύλη του δημοσίου, gov.gr στην οποία οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώσουν μέσω υπολογιστή ή κινητού, υπηρεσίες που ήθελαν αυτοπρόσωπη παρουσία.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS