Ο Τσιόδρας απαντά σε αυτούς που αμφισβητούν ότι καταγράφονται όλοι οι θάνατοι

Ο Τσιόδρας απαντά σε αυτούς που αμφισβητούν ότι καταγράφονται όλοι οι θάνατοι

Ξεκάθαρος ήταν χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας όσον αφορά την καταγραφή των θανάτων στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, θέλοντας να απαντήσει σε όσους αμφισβητούν τα νούμερα που έχουν να κάνουν με τα θύματα του κορωνοϊού, ξεκαθάρισε πως τίποτε δεν κρύβεται και πως «δεν φοβόμαστε την αλήθεια».

«Κάποιοι επιστημονικοί κύκλοι βάζουν ερωτήματα σχετικά με την καταγραφή των θανάτων και αν καταγράφουμε όλους τους θανάτους. Πιστέψτε με, είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε επιστημονική κριτική. Δεν φοβούμαστε την αλήθεια. Είμαστε προασπιστές της και θα συνεχίσουμε έτσι. Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό μια ομάδα επιστημόνων. Αν είχαμε περισσότερους θανάτους, θα είχε καταγραφεί ήδη η αύξησή τους σε ειδικό σύστημα παρακολούθησης των θανάτων που αφορά το σύνολο της χώρας», ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας.

Ετσι γίνεται η καταγραφή των θανάτων

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιόδρας που ανακοίνωσε τον νέο απολογισμό κρουσμάτων και θανάτων στη χώρα, εξήγησε την ακριβή διαδικασία της καταγραφής των θανάτων.

«Η καταγραφή των θανάτων γίνεται από τα ληξιαρχεία των Δήμων της χώρας σε σχεδόν πραγματικό χρόνο και αφορά τους θανάτους που δηλώθηκαν κατά την εβδομάδα αναφοράς. Είναι συνήθως η προηγούμενη από την εβδομάδα που καταγράφουμε. Τα δεδομένα αφορούν στο σύνολο της χώρας, προέρχονται από το πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ληξιαρχικών πράξεων, που λειτουργεί από το Μάιο του 2013 στη διεύθυνση μηχανοργάνωσης της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχει οριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών ως διαπιστευμένος φορέας. Το σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης της θνησιμότητας από όλες τις αιτίες, εφαρμόζεται στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν και άλλες 21 ευρωπαϊκές χώρες. Συνήθως αυτό το σύστημα καταγράφει αύξηση θανάτων όταν υπάρχει κάποια επιδημία η οποία σχετίζεται με αύξηση θανάτων σε μια χώρα. Δεν έχει λοιπόν το σύστημα αυτό καταγράψει θανάτους στην Ελλάδα ή θνησιμότητα, η οποία να είναι παραπάνω από τα πλαίσια της αναμενόμενης. Αυτό είναι οπωσδήποτε πάρα πολύ καθησυχαστικό για εμάς», είπε χαρακτηριστικά.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ