Κουκάκι: Ελεύθεροι και οι 20 συλληφθέντες από τις καταλήψεις

Κουκάκι: Ελεύθεροι και οι 20 συλληφθέντες από τις καταλήψεις

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 20 συλληφθέντες από τις καταλήψεις στο Κουκάκι.

Οι δίκες των 20 κατηγορουμένων αναβλήθηκαν για τέλη του μήνα, λόγω της απουσίας των περισσότερων αστυνομικών-μαρτύρων αλλά και του διερμηνέα για μια δικογραφία.

Σε μία εκ των δικογραφιών, αστυνομικοί, που υποστηρίζουν ότι τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές με τους καταληψίες στο Κουκάκι, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Μάλιστα όταν οι υποθέσεις εκδικασθούν στο δικαστήριο θα προσκομιστούν ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Υποστηρικτές των 20 συλληφθέντων από το Κουκάκι φώναζαν συνθήματα υπέρ των κατηγορουμένων και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στα δικαστήρια υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία, η οποία περιφρουρούσε το κτίριο του αυτοφώρου.

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κινεί νομικές διαδικασίες
Την ίδια ώρα η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, διαμηνύει ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά των υπευθύνων από τις καταλήψεις.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας, με αφορμή τις επιθέσεις κατά αστυνομικών τόνισε: «Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών παρίστατο δια του νομικού της τμήματος ως πολιτική αγωγή για την προάσπιση των συναδέλφων που τραυματίστηκαν στο περιστατικό στο Κουκάκι. Και έχει θέσει σε αυτούς το νομικό της επιτελείο για οποιαδήποτε νομική ενέργεια χρειαστεί, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που έθεσαν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS