«Βράζουν» οι εργάτες στη ΛΑΡΚΟ μετά τον θάνατο του συναδέλφου τους - Ζητούν μέτρα ασφαλείας

«Βράζουν» οι εργάτες στη ΛΑΡΚΟ μετά τον θάνατο του συναδέλφου τους - Ζητούν μέτρα ασφαλείας

Σοκαρισμένοι, αλλά και αγανακτισμένοι, είναι οι συνάδελφοι του 55χρονου που έχασε τη ζωή του χθες στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Φθιώτιδα.

Αρκετοί εργαζόμενοι μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, έκαναν λόγο για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και τόνισαν πως δεν σκοπεύουν να μπουν να δουλέψουν, αν δεν παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Εκπρόσωπος των εργαζομένων μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας, είπε πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς πριν δύο μήνες θρήνησαν την απώλεια ενός άλλου συναδέλφου τους.

«Μεγάλη η θλίψη για μας. Είχαμε κι άλλο θανατηφόρο στο εργοστάσιο πριν δύο μήνες. Είχαμε τονίσει για τα μέτρα ασφαλείας κάποια πράγματα πριν δύο ημέρες για άλλο συμβάν. Το εργοστάσιο πάσχει από μηχανολογική συντήρηση. Δε μπορούμε να δουλέψουμε υπό αυτό το καθεστώς», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως την ώρα της έκρηξης, στο σημείο ήταν άλλοι δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι για καλή τους τύχη, ήταν καλυμμένοι.

«Ηταν άλλοι δύο συνάδελφοι στο συμβάν, αλλά ευτυχώς ήταν καλυμμένοι και δεν έπαθαν τίποτα. Ολοι οι υπάλληλοι είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, φοράγαν τα πάντα, κράνη, γάντια κτλ» είπε ο εκπρόσωπος τον εργαζομένων. Συλλυπητήρια στην οικογένεια πάνω απ' όλα. Έχει τρία παιδιά ο συνάδελφος. Ας κάτσει η πολιτεία να πάρει μέτρα σοβαρά για την εταιρία. Δε μπορούμε άλλο να γίνονται τέτοια περιστατικά. Πρέπει να παρθούν μέτρα για την εταιρεία. Εμείς σαν σωματείο θα ζητήσουμε μια συνάντηση. Το εργοστάσιο είναι σταματημένο, μέχρι που να γίνει η κηδεία του συναδέλφου», τόνισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ που ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες, κάτι που έκανε και η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της.

Εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ: Μέτρα ασφαλείας, αλλιώς δεν ξαναμπαίνουμε
Ενας άλλος εργαζόμενος, ανέφερε πως ο 55χρονος, πατέρας τριών παιδιών (δύο δίδυμα αγόρια 20 ετών και ένα μεγαλύτερο κορίτσι), εργαζόταν χρόνια στην εταιρία και επεσήμανε και αυτός πως υπάρχουν προβλήματα συντήρησης.

«Είχε πολλά χρόνια υπηρεσίας στην εταιρία. Είναι μια συνέχεια τραγικών περιστατικών. Πριν δυο μήνες είχαμε ένα ανάλογο περιστατικό στη γερανογέφυρα που χάσαμε έναν συνάδελφο. Καλούμαστε να κρατήσουμε ανοιχτό το εργοστάσιο, δηλαδή να θρέψουμε το δράκο που τρώει τα παιδιά μας;», ανέφερε, ενώ ένας άλλος συνάδελφός του, μιλώντας στη κάμερα του τοπικού σταθμού, είπε πως δεν μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται κάτω από αυτές τις συνθήκες.

ΛΑΡΚΟ: Επεσε από ύψος 4 μέτρων

Το ατύχημα έγινε το πρωί στις 8:15, όταν προκλήθηκε η έκρηξη, η οποία στέρησε τη ζωή από τον 55χρονο εργάτη. Η έκρηξη που δημιουργήθηκε, «πέταξε» τον εργάτη που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν πάνω σε πατάρι, με αποτέλεσμα να πέσει τέσσερα μέτρα κάτω. Ο συνδυασμός του χτυπήματος με το κεφάλι και τα εγκαύματα από την έκρηξη, έφεραν τον θάνατό του. Το ατύχημα συνέβη στην αίθουσα της χαλυβουργίας, όπως είπε στο iefimerida, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, Παναγιώτης Πολίτης.

Οπως προκύπτει, υπό άγνωστες συνθήκες, την ώρα που οι εργαζόμενοι έριχναν το σιδηρονικέλιο μέσα στο νερό για να βγει το τελικό προϊόν, η δεξαμενή εξερράγη. Το σημείο θα ελεγχθεί από πραγματογνώμονες προκειμένου να αποκαλυφθούν τα αίτια της τραγωδίας. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον ίδιο χώρο συνέβη ατύχημα και το πρωί της περασμένης Δευτέρας όταν κόπηκε ένα συρματόσχοινο που μεταφέρει φορτωμένο τον κάδο του μεταλλεύματος. Ωστόσο εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν κάποιος εργαζόμενος στο σημείο, αλλά το περιστατικό προκάλεσε την έντονη ανησυχία των εργαζομένων.

Για το περιστατικό εξέφρασε τη λύπη του και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, με δήλωσή του, τονίζοντας πως θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, για το θανατηφόρο συμβάν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS