Λέρος: Στο μικροσκόπιο το παρελθόν της βάσης - Έρευνες και σε άλλα νησιά

Λέρος: Στο μικροσκόπιο το παρελθόν της βάσης - Έρευνες και σε άλλα νησιά

Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την απώλεια στρατιωτικού υλικού από τη ναυτική βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, καθώς ουδείς μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να ρίξει φως στη υπόθεση και ειδικότερα στο πώς κατάφεραν όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση να αφαιρέσουν από τη μονάδα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αντιαρματικά, ρουκέτες, χειροβομβίδες και νάρκες.

Η υπόθεση -εξαιτίας και της σοβαρότητάς της- έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας αλλά και στο Πολεμικό Ναυτικό ενώ τα σενάρια που διακινούνται είναι αρκετά.

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού απέφυγε για ευνόητους λόγους να δώσει πολλές λεπτομέρειες για την κλοπή του στρατιωτικού υλικού και συνέστησε να υπάρχει υπομονή ώστε να εκδοθεί το πόρισμα καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Πάντως τα κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, του Εγκληματολογικού της Αστυνομίας και βέβαια οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού έχουν κάνει φύλλο και φτερό τη μονάδα της Λέρου.

Η ναυτική βάση μάλιστα τέθηκε από την πρώτη στιγμή σε καραντίνα προκειμένου να ελεγχθεί το παραμικρό, αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται με αυτήν, δηλαδή μόνιμα στελέχη αλλά και ναύτες. Για την ώρα, και μολονότι η υπόθεση θυμίζει το Συκούριο και την τρομοκρατία, οι έρευνες είναι προς όλες τις κατευθύνσεις και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.

Οι έρευνες του ΓΕΝ και της Αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επεκταθούν και σε άλλα ακριτικά νησιά, με στόχο από τη μία να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στοιχεία για τη συγκεκριμένη απώλεια και από την άλλη το ενδεχόμενο κάποιας άλλης που δεν έχει αποκαλυφθεί. Διανύουμε άλλωστε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά θέματα και όποια απώλεια στρατιωτικού υλικού θεωρείται σημαντική.

Σταδιακά έγινε η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες αποκάλυψε ότι η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού από την αποθήκη στη ναυτική βάση στη Λέρο έγινε σταδιακά θέλοντας πιθανότατα με αυτόν τον τρόπο να σκιαγραφήσει το προφίλ όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πρόσθεσε δε, πως η κλοπή του υλικού έγινε σε προγενέστερο χρόνο, σημειώνοντας ότι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου διαπιστώθηκε η απώλεια των πυρομαχικών.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου υποστηρίζουν ότι τα μέτρα ασφαλείας στην μονάδα είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Η αποθήκη έχει τρεις κλειδαριές, που ανοίγουν με κλειδιά του διοικητή, του αξιωματικού ασφαλείας ή του αποθηκάριου, ενώ η πρόσβαση ελέγχεται επίσης από κάμερες και αισθητήρες.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το στρατιωτικό υλικό το οποίο φαίνεται να «έκανε φτερά» στην υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου συνιστώντας μάλιστα αυτοσυγκράτηση από όλους μέχρι να ολοκληρωθεί το πόρισμα για το περίεργο αυτό περιστατικό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ