Μαρουσάκης: Κακοκαιρία-εξπρές από Ιταλία φέρνει βροχές και καταιγίδες - Επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι και μετά

Μαρουσάκης: Κακοκαιρία-εξπρές από Ιταλία φέρνει βροχές και καταιγίδες - Επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι και μετά

Κακοκαιρία εξπρές φέρνει επιδείνωση του καιρού από σήμερα το μεσημέρι και μετά, με βροχές και καταιγίδες.

Ένα χαμηλό βαρομετρικό θα έρθει από τη νότια Ιταλία και θα περάσει πάνω από τη χώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη. Το βαρομετρικό θα κινηθεί προς τα ανατολικά, με αποτέλεσμα την επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με συνέπεια να σημειωθούν βροχές πρώτα προς το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ από το απόγευμα οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Ο υδράργυρος θα βρίσκεται γύρω στους 17-20 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παράλληλα, από το βράδυ και μετά θα ενισχυθούν οι άνεμοι στο Αιγαίο και θα πνέουν στα 7-8 μποφόρ.

Η σύντομη κακοκαιρία θα ολοκληρώσει τη δράση της αύριο, περίπου μεσημεριανές ώρες.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική όσο φτάνουμε στο μεσημέρι θα αρχίζει να συννεφιάζει, ενώ από το απόγευμα και προς το βράδυ θα σημειωθεί ένα πέρασμα βροχοπτώσεων από τα δυτικά προς τα ανατολικά, το οποίο θα κρατήσει μέχρι και αύριο (20/3) το πρωί. Οι άνεμοι σιγά-σιγά θα στραφούν σε βόρειοι μέσα στη νύχτα και θα ενισχυθούν κοντά στα 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα πυκνώσουν οι συννεφιές, με αποτέλεσμα από το μεσημέρι προς απόγευμα να σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με τοπικά ισχυρές εντάσεις και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 18 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι.

Νέα κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα την 25η Μαρτίου

Το βροχερό σκηνικό θα συνεχίσει αύριο, Τετάρτη (20/3), μέχρι το μεσημέρι, από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα, ενώ προς την περιοχή της Χαλκιδικής, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Μαγνησία, αλλά ακόμη και στην Αττική, αναμένεται να σημειωθούν και καταιγίδες, οι οποίες θα εκτονωθούν προς την περιοχή του Αιγαίου. Μετά το μεσημέρι ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, ενώ οι βοριάδες αναμένεται να επικρατήσουν στο Αιγαίο, ρίχνοντας ελάχιστα τη θερμοκρασία και καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα.

Από την Πέμπτη (21/3) μέχρι και την Παρασκευή (22/3) ο καιρός θα είναι ήπιος, με τον βοριά να επικρατεί στο Αιγαίο. Από το Σάββατο, και ειδικότερα τη Δευτέρα, 25η Μαρτίου αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ