Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: Στις φλόγες σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί, κατασκηνώσεις και γηροκομείο

Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: Στις φλόγες σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί, κατασκηνώσεις και γηροκομείο

Δύσκολη είναι η κατάσταση στο Λουτράκι με την μεγάλη φωτιά να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τα πρώτα σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες και οι Αρχές έχουν ζητήσει την εκκένωση περιοχών.

Η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στον οικισμό Ειρήνη, έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια καταστρέφοντάς τα. Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τα διόδια Καλαμακίου και εξαπλώνεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο οικισμός έχει εκκενωθεί με εντολή της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται προς τον Άγιο Χαράλαμπο ενώ στο σημείο καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της. Είναι σημαντικό ότι εθελοντές και πυροσβέστες δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες έτσι ώστε η φωτιά να μην προχωρήσει στα σπίτια.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 54 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων με 19 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Δείτε βίντεο:

112 για εκκένωση περιοχών

Μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοίκους βρίσκονται στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη της Κορινθίας, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά τις κοινότητες και να κινηθούν προς το Λουτράκι, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Καλλιθέα.

Loutraki 112 1707

Δόθηκε επίσης νέα εντολής εκκένωσης από το 112 και για τις περιοχές Καλαμάκι, Ίσθμια και Παράδεισο.

Εκκενώθηκε κατασκήνωση και γηροκομείο

Τα παιδιά που βρίσκονται στην κατασκήνωση Sportcamp μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλανόπουλος.

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Διακοπή της κυκλοφορίας

Εξαιτίας της φωτιάς έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου από το ύψος των Αγίων Θεοδώρων ως τον κόμβο της Επιδαύρου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ