Μπακογιάννης: Δεν θα θιγεί η λειτουργία των καταστημάτων στην οδό Αθηνάς από τον «Μεγάλο Περιίπατο»

Μπακογιάννης: Δεν θα θιγεί η λειτουργία των καταστημάτων στην οδό Αθηνάς από τον «Μεγάλο Περιίπατο»

Δεν πρόκειται να θιγεί η λειτουργία των επιχειρήσεων και καταστημάτων στην οδό Αθηνάς από τη δημιουργία του «Μεγάλου Περιπάτου» , διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Απαντώντας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι σ΄εξέλιξη, στις ανησυχίες που εξέφρασε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός, ότι θα κινδυνέψουν να καταστραφούν οικονομικά αυτές οι επιχειρήσεις από τις κυκλοφοριακές αλλαγές, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι έχει ληφθεί υπόψη η διασφάλιση της ομαλούς λειτουργίας τους. Όπως είπε η Σοφοκλέους και η Ευριπίδου, θα εξακολουθήσουν να είναι « ανοιχτές στα αυτοκίνητα» ενώ για την Αθηνάς που περιλαμβάνεται στο «Μεγάλο Περίπατο» προβλέπεται η εξαίρεση διέλευσης οχημάτων τροφοδοσίας αλλά και των οχημάτων των πελατών τους. οι οποίοι θα επιδεικνύουν απόδειξη ή το τιμολόγιο αγοράς των προϊόντων. Για τις όποιες αντιδράσεις εκδηλώνονται , ο κ. Μπακογιάννης , υπενθύμισε επίσης ότι τέτοιες αντίστοιχες- οι οποίες διαψεύστηκαν από το αποτέλεσμα - είχαν υπάρξει στο παρελθόν για τις πεζοδρομήσεις της Ερμού, της Βουκουρεστίου και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις που εκφράστηκαν για το διαγωνισμό σχετικά με την προμήθεια ζαρντινιέρων που θα «χωροθετήσουν» το «Μεγάλο Περίπατο» κατά την πιλοτική περίοδο ο κ. Μπακογιάννης κατήγγειλε «πολιτικά παιχνίδια» και κάλεσε όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που απαιτείται. «Αυτό το έργο, είπε, θα είναι όλης της πόλης. Όλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι ένα έργο δυναμικό, συνεχούς διαβούλευσης και αξιολόγησης. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με παρωπίδες και στερεότυπα αλλά μ’ ανοιχτά μυαλά, απελευθερωμένη συνείδηση, για να διερμηνεύουμε και να εκφράζουμε τους πολίτες, ώστε να φθάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Επίσης ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι τέθηκαν υψηλές προδιαγραφές στο διαγωνισμό, γιατί μετά θα μείνουν στο δήμο και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αλλού.

Για το ίδιο θέμα ο γενικός γραμματέας του Δήμου διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία ήταν καθ΄όλα νόμιμη, υπήρξε ανταγωνισμός και θα ζητηθεί και έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, παρότι δεν είναι υποχρεωτικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS