Μύκονος: Ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας - Χωρίς καρδιολόγο, παιδίατρο και ορθοπεδικό και με μόνο ένα ασθενοφόρο

Μύκονος: Ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας - Χωρίς καρδιολόγο, παιδίατρο και ορθοπεδικό και με μόνο ένα ασθενοφόρο

Η Μύκονος γεμίζει από τουρίστες, αλλά στο Κέντρο Υγείας του νησιού η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική.

Οι ελλείψεις γιατρών είναι τραγικές, τη στιγμή που ένα ασθενοφόρο τρέχει για όλα τα περιστατικά. Σε ένα νησί όπως η Μύκονος που το καλοκαίρι κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες, το Κέντρο Υγείας λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς κρίσιμων ειδικοτήτων.

Οι ελλείψεις

Ειδικότερα, δεν διαθέτει ορθοπεδικό, ΩΡΛ, παιδίατρο και δερματολόγο, ενώ αυτή την περίοδο δεν υπάρχει ούτε καρδιολόγος, καθώς απουσιάζει με αναρρωτική άδεια.

Παράλληλα, το ακτινολογικό και το μικροβιολογικό τμήμα υπολειτουργούν τις βραδινές ώρες ή κάποιες φορές δεν λειτουργούν καθόλου. Επάρκεια υπάρχει μόνο σε νοσηλευτές, οι οποίοι καλύπτουν όλες τις βάρδιες. Το Κέντρο Υγείας διαθέτει τρία ασθενοφόρα αλλά υπάρχει πλήρωμα μόνο για το ένα, με συνέπεια τα άλλα δύο να κάθονται.

Αν δεν υπήρχε υποστελέχωση, θα μπορούσαν να κινούνται ταυτόχρονα δύο ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να κινούνται ταυτόχρονα και τα τρία ασθενοφόρα. Όσον αφορά το λοιπό προσωπικό που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου, και εκεί η κατάσταση είναι δύσκολη, αφού δεν υπάρχει τηλεφωνητής για να υποδέχεται τις κλήσεις βοήθειας καθώς και υπάλληλοι security κατά τις βραδινές ώρες.

Παρότι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν κάθε περιστατικό, η ανεπάρκεια ιατρικού προσωπικού καθιστά την λειτουργία του Κέντρου προβληματική, ενώ θέτει σε κίνδυνο και την υγεία των περίπου δέκα χιλιάδων μονίμων κατοίκων του νησιού, καθώς και των χιλιάδων επισκεπτών που έχει αυτό κατά την τουριστική περίοδο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ