Νέα Φιλαδέλφεια: Πώς έγινε το μοιραίο χτύπημα στον Μιχάλη -Τι είπε ο μάρτυρας «κλειδί» που έτρεχε δίπλα του

Νέα Φιλαδέλφεια: Πώς έγινε το μοιραίο χτύπημα στον Μιχάλη -Τι είπε ο μάρτυρας «κλειδί» που έτρεχε δίπλα του

Μια νέα μαρτυρία για την υπόθεση δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο μάρτυρας «κλειδί», που βρισκόταν δίπλα στον αδικοχαμένο φίλαθλο της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, έδωσε νέα στοιχεία για την επίθεση που πραγματοποίησαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου.

«Είδαμε έναν οργανωμένο στρατό. Εμένα μου έσπασαν το χέρι και το πόδι, ενώ τον Μιχάλη τον χτυπούσαν με ξύλα και ρόπαλα, και κάποιος τον μαχαίρωσε», είπε ο φίλος του δολοφονημένου υποστηρικτή της Ένωσης.

Ο μάρτυρας, συνομήλικος του Μιχάλη, γνωστός οργανωμένος οπαδός, κατέθεσε την Πέμπτη (24/08) στην ανακρίτρια για περισσότερο από μία ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star.

Είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στη δικαστική λειτουργό την περασμένη εβδομάδα και δήλωσε ότι θέλει να καταθέσει ως μάρτυρας, προκειμένου να δώσει λεπτομέρειες για τα όσα εκτυλίχθηκαν τη μοιραία βραδιά της 7ης Αυγούστου.

Είναι ο άνθρωπος με την κόκκινη μπλούζα και το κράνος, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Μιχάλη Κατσουρή.

Νέα Φιλαδέλφεια: Ο δράστης είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με full face

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο 29χρονος μάρτυρας είχε τραυματιστεί σοβαρά το μοιραίο βράδυ. Μίλησε για το πώς δέχθηκαν αυτός και ο Μιχάλης την επίθεση, ενώ υποστήριξε ότι δεν γνώριζαν ότι υπήρχαν Κροάτες στην περιοχή και τους είδαν ξαφνικά μπροστά τους να τους επιτίθενται.

Παράλληλα, κατέθεσε πως αδυνατεί να αναγνωρίσει τον δράστη, καθώς είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με full face.

«Ήμουν δίπλα στον Μιχάλη τη μοιραία βραδιά. Ακούσαμε ότι ήρθαν κάποιοι, δεν ξέραμε ότι ήταν Κροάτες και μας είπαν ότι χτυπούσαν κάποια άτομα προς την κατεύθυνση του πάρκινγκ. Πήγαμε για να δούμε τι γίνεται και τότε βρεθήκαμε μπροστά σε έναν οργανωμένο στρατό με ξύλα, ρόπαλα, φωτοβολίδες, μαχαίρια και μολότοφ.

»Μας περικύκλωσαν τουλάχιστον 8 άτομα, τέσσερα εμένα και τέσσερα τον Μιχάλη. Εμένα, μου έσπασαν το πόδι και το χέρι, ενώ τον Μιχάλη τον χτυπούσαν με ξύλα και ρόπαλα, και κάποιος τον μαχαίρωσε», κατέθεσε ο φίλος του Μιχάλη Κατσουρή.

Νέα Ιωνία: Απίστευτη επίθεση με οπαδικό κίνητρο σε δύο 14χρονους

Την ίδια στιγμή που οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια, χθες έγινε γνωστό άλλο ένα οπαδικό επεσιόδιο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 23 Αυγούστου 2023, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, τρεις ημεδαποί, 19, 16 και 14  ετών, κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί οπαδικής βίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., απογευματινές ώρες της 23-8-2023, σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας, ομάδα εννέα ατόμων βιαιοπράγησαν σε βάρος δύο ανηλίκων, 14 ετών, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από την κατοχή τους ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ρολόι χειρός.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας των ανδρών της

Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, οι δράστες, έχοντας αποκτήσει επαφή μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με τα θύματα, με το πρόσχημα κοινών αθλητικών προτιμήσεων, ενώ στην πραγματικότητα ήταν οπαδοί διαφορετικής αθλητικής ομάδας, πρότειναν στους δύο ανήλικους να συναντηθούν στο σταθμό ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας, όπου τους ανέμεναν δύο άτομα, οι οποίοι τους οδήγησαν στο σημείο όπου έλαβε χώρα η επίθεση.

Οι 14χρονοι τραυματίες μεταφέρθηκαν με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τρεις εκ των δραστών να κινούνται στην περιοχή και αφού τους προσήγαγαν, αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και συνελήφθησαν.

Σε επακόλουθη έρευνα εντοπίστηκε πλησίον του σημείου της επίθεσης και το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον πατέρα του κατόχου του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Νέα Ιωνία: Το χρονικό της επίθεσης στους ανήλικους

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, 23 Αυγούστου, σε προαύλιο Λυκείου της Νέας Ιωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο θύματα της επίθεσης εδώ και μία εβδομάδα περίπου συνομιλούσαν στο Ιnstagram με άτομα από την περιοχή της Νέας Ιωνίας. Τα άτομα αυτά τούς παρουσιάστηκαν ως οπαδοί της ίδιας ομάδας, ενώ στην πραγματικότητα ήταν οπαδοί άλλης ομάδας, και τους πρότειναν να συναντηθούν στη Νέα Ιωνία.

Οι δύο ανήλικοι, έχοντας πειστεί από τα λεγόμενα των δραστών, αποφάσισαν να πάνε στη συνάντηση και απογευματινές ώρες της 23-08-2023 έφτασαν στο σταθμό ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας, όπου τους ανέμεναν δύο άτομα. Αυτοί ισχυρίστηκαν πως ήταν τα άτομα που έκλεισαν το ραντεβού και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί μετέβηκαν στο προαναφερθέν Λύκειο, όπου εμφανίστηκαν άλλα περίπου επτά άτομα. Εκεί τα συγκεντρωμένα άτομα αρχικά ρώτησαν τους ανήλικους τι ομάδα υποστηρίζουν και ακολούθως ξεκίνησαν να τους χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και το σώμα, γνωρίζοντας πως είναι οπαδοί άλλης ομάδας.

Ταυτόχρονα οι δράστες αφαίρεσαν από την κατοχή του ενός ανήλικου ένα κινητό τηλέφωνο. Κατόπιν οι παθόντες αποχώρησαν μόνοι τους από το σημείο, επέστρεψαν στον σταθμό ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, οι δύο ανήλικοι ανέφεραν αναλυτικά τα χαρακτηριστικά και την ενδυμασία των ατόμων που τους επιτέθηκαν. Ύστερα από αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκαν τρία άτομα που προσομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά των δραστών, τα οποία προσήχθησαν στο Τ.Α. Νέας Ιωνίας.

Εκεί, τα τρία άτομα αποδέχθηκαν προφορικά στους αστυνομικούς τη συμμετοχή τους στο περιστατικό, ενώ και οι δύο ανήλικοι τούς αναγνώρισαν ως τους δράστες της επίθεσης εναντίον τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ