Νέα Φιλαδέλφεια: Τρεις ανακριτές για τη δολοφονία του 29χρονου - Την επόμενη Παρασκευή κατά ομάδες οι απολογίες των Κροατών χούλιγκαν

Νέα Φιλαδέλφεια: Τρεις ανακριτές για τη δολοφονία του 29χρονου - Την επόμενη Παρασκευή κατά ομάδες οι απολογίες των Κροατών χούλιγκαν


Μπαράζ απολογιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες τρεις μέρες όσον αφορά την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, που δολοφονήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια στα επεισόδια με τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Οι απολογίες των Κροατών, οι οποίοι πετούν το μπαλάκι του δολοφονικού χτυπήματος στους Έλληνες συνεργούς τους, θα ξεκινήσουν αύριο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Οι κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωποι οι 105 συλληφθέντες είναι βαρύτατες. Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα: εγκληματική οργάνωση (κακούργημα), ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα), έκρηξη (κακούργημα), κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα), διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη (τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή), φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου), παράνομη οπλοφορία.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα στο πεδίο, στα κινητά και στα βίντεο που υπάρχουν. Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκε μία ξύλινη τάβλα με καρφιά και αίμα. Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, στον χώρο που έλαβαν χώρα τα επεισόδια, μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν: μία ιατρική μάσκα μιας χρήσης μαύρου χρώματος με εμφανή ίχνη αίματος, μία μπλούζα μαύρη με λευκή στάμπα, τρεις ενεργοποιημένες φωτοβολίδες με την ένδειξη Torch Verde-Green, μία γυάλινη φιάλη καφέ χρώματος χωρητικότητας 500 ml, μία διαφανή γυάλινη φιάλη χωριτικότητας 355 ml, ένα ζεύγος επικαλαμίδες λευκού χρώματος με την ένδειξη Pro-Pad, ένα τζόκεϊ μαύρου χρώματος με πλαστική επένδυση, τρία αθλητικά παπούτσια μαύρα, ένας αναδιπλούμενος σουγιάς μαύρος συνολικού μήκους 20 εκατοστών και μήκους λάμας 9 εκατοστών, ένας αναδιπλούμενος μαύρος σουγιάς συνολικού μήκους 17 εκατοστών και μήκους λάμας 8 εκατοστών, ένα κομμάτι ξύλο μήκους 52 εκατοστών το οποίο φέρει κηλίδα αίματος και στο οποίο είναι καρφωμένο έτερο κομμάτι ξύλου μήκους 20,5 εκατοστά, μία ξύλινα τάβλα μήκους 120 εκατοστών και πλάτους 10 εκατοστών η οποία φέρει καρφιά και κηλίδες αίματος, τρία ξύλινα κοντάρια μήκους 83 εκατοστών, εκ των οποίων τα δύο φέρουν κηλίδες αίματος, ένα ξύλινο κοντάρι μήκους 118 εκατοστών το οποίο φέρει ίχνη αίματος, καδρόνια διαφόρων διαστάσεων, σιδερένια σωλήνα 180 εκατοστών, μία πέτρα με ίχνη καστανέρυθρης ουσίας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ταυτοποίησης των δραστών της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, οι Αρχές έχουν συλλέξει δείγματα γενετικού υλικού από τους κατηγορούμενους, ώστε να συγκριθεί με το ξένο DNA στα ρούχα και τα τραύματα του άτυχου οπαδού της ΑΕΚ.

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εσωτερική έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η διενέργεια της εσωτερικής έρευνας στην Ελληνική Αστυνομία με στόχο την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπιστούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Η έρευνα ανατέθηκε στον προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα. Αναμένεται να εξεταστούν συνολικά 15-20 άτομα του Σώματος, απ' όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά έως την Αττική (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Εκτός από τις αναφορές των αξιωματικών, στο πλαίσιο της ΕΔΕ, θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «η πολιτική βούληση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη, όπως ισχυρός και αδιαπραγμάτευτος είναι ο στόχος η ΕΛ.ΑΣ. να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ