Σήμερα οι ανακοινώσεις Παπαθανάση - Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια, επανέρχεται η μουσική στις παραλίες

Σήμερα οι ανακοινώσεις Παπαθανάση - Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια, επανέρχεται η μουσική στις παραλίες

Έτοιμη να προχωρήσει σε επίσπευση της άρσης των μέτρων για τα γυμναστήρια και τη μουσική στις παραλίες εμφανίζεται η κυβέρνηση με τις σχετικές ανακοινώσεις να πραγματοποιούνται σήμερα από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση.

Κατά πληροφορίες αυτό που θα ανακοινωθεί είναι το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 15 Ιουνίου αλλά και η επαναφορά της μουσικής στις παραλίες από την προσεχή Παρασκευή, 5 Ιουνίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινωθεί και η επαναλειτουργία των εξωτερικών χώρων των νυχτερινών κέντρων από την Δευτέρα 8 Ιουνίου, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες δημοσιεύτηκε κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Εσωτερικών, που ορίζει τους κανόνες τήρησης των αποστάσεων σε οργανωμένες και μη παραλίες για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού με την οποία επιτρέπεται πλέον η παρασκευή ροφημάτων όπως καφέ, χυμό, κ.λπ.

Για τις υπηρεσίες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου καταστήματος σε ενιαίο χώρο με την παραλία ορίζονται τα εξής:

  • Επιτρέπεται η παροχή προϊόντων σε πακέτο και delivery στο σημείο της ξαπλώστρας
  • Τα προϊόντα πωλούνται μόνο συσκευασμένα. Επιτρέπεται η παρασκευή μόνο ροφημάτων όπως καφέ, χυμό, κ.λπ.
  • Απαγορεύεται η αναμετάδοση μουσικής, η διοργάνωση εκδηλώσεων, η χρήση του μπαρ για την παραμονή των πελατών.
  • Επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον χώρο λειτουργίας του καταστήματος
  • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών ορίζεται το 1,5 μέτρο.
  • Και υπάρχει η ισχυρή σύσταση χρήσης μάσκας για τους εργαζόμενους.

Στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τους όρους της ΚΥΑ επιβάλλεται ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, για κάθε παράβαση, διοικητικό πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από 15 έως 20 ημέρες.

 
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS