Νέες ταυτότητες: Με υπερ - τσιπ ταυτοποίησης για δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και ταμεία - Τέλος οι ουρές

Νέες ταυτότητες: Με υπερ - τσιπ ταυτοποίησης για δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και ταμεία - Τέλος οι ουρές

Νέα εποχή θα «ξημερώσει» το 2021 για τις ελληνικές ταυτότητες, σύμφωνα με τις εξαγγελίες των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη.

Οι νέες ταυτότητες, που θα διατίθενται από το 2021, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» θα βασίζονται στις ταυτότητες που χρησιμοποιούνται, σήμερα, στην Εσθονία. Τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων θα είναι η έγχρωμη, πλέον, φωτογραφία του κατόχου τους και δυο αριθμοί, εκ των οποίων ο ένας θα είναι «μοναδικός».

Τα χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων προανήγγειλε χθες, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, τονίζοντας ότι θα «συγχωνευτούν» ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και ότι οι πολίτες, μεταξύ άλλων, θα μπορούν να κάνουν υπεύθυνες δηλώσεις από τις οθόνες των υπολογιστών τους.

Νέες ταυτότητες: Με υπερ – τσιπ ταυτοποίησης για όλες τις υπηρεσίες

Το πιο σημαντικό στοιχείο που θα φέρουν οι νέες ταυτότητες, ωστόσο, θα είναι ένα υπερσύγχρονο τσιπ, το οποίο θα λειτουργεί ως εργαλείο πιστοποίησης και ταυτοποίησης των στοιχείων του κατόχου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, οι ταυτότητες με το νέο τσιπ θα επιτρέπουν στον κάτοχο να πραγματοποιεί συναλλαγές με πλήθος δημόσιων υπηρεσιών, από τον υπολογιστή του, αποφεύγοντας τις ουρές.

Ανάμεσα σε αυτές υπηρεσίες θα είναι οι ΔΟΥ, οι υγειονομικές, τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και άλλες διαδικασίες όπως τραπεζικές συναλλαγές, η υπογραφή συμβάσεων, ακόμα και οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Εθνικός Αριθμός Αναγνώρισης ή Αριθμός Φορολογικού και Κοινωνικού Ενδιαφέροντος

Σε ό,τι αφορά τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ, τα συναρμόδια υπουργεία -που σχεδιάζουν και τις νέες ταυτότητες- αποσκοπούν στη δημιουργία ενός αριθμού, ο οποίος δεν θα παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και θα αντικαταστήσει όλους τους αριθμούς (όπως ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ) που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Στις νέες ταυτότητες θα αναγράφονται τα στοιχεία που συναντάμε και στις σημερινές όπως το ονοματεπώνυμο ενώ θα προστεθούν ο αριθμός της ταυτότητας και ο εν λόγω εθνικός αριθμός αναγνώρισης, που αναμένεται να ονομαστεί ως «Αριθμός Φορολογικού και Κοινωνικού Ενδιαφέροντος».

Οι εσθονικές ταυτότητες, με το τσιπ:
ταυτότητα Εσθονίας

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ