Πανελλήνιες 2020: Τα θέματα στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Πανελλήνιες 2020: Τα θέματα στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Με ένα κείμενο του Θεόδωρου Γρηγοριάδη και ένα του Κώστα Ε. Τσιρόπουλου ξεκίνησαν την εξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσαςκαι Λογοτεχνίας οι μαθητές της 3ης Λυκείου, σύμφωνα με το νέο σύστημα. 

Στην έκθεση το θέμα ήταν: «Ποια είναι η σχέση σας με την ανάγνωση βιβλίων και ποιος ο ρόλος της στη γενικότερη διαχείριση του προσωπικού σας χρόνου; Με αφόρμηση τα Κείμενα 1 και 2 αποφασίζετε να καταθέσετε την προσωπική σας εμπειρία στο ιστολόγιο του σχολείου σας. Να δικαιολογήσετε την όποια επιλογή σας.»

Δείτε το pdf με τα θέματα για ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ με το νέο σύστημα

Αντίστοιχα με το παλαιό σύστημα οι μάθητές εξετάστηκαν στο κείμενο του Αλέξη Σταμάτη «Ανάγνωση: η προσωπική τέχνη».

Στην έκθεση το θέμα ήταν: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιείται στο σχολείο σας, εκφωνείτε ομιλία στην οποία εκθέτετε τεκμηριωμένα τις απόψεις σας σχετικά με : α. τη συμβολή του βιβλίου στη συγκρότηση της προσωπικότητας των νέων και β. τις δράσεις, εντός και εκτός σχολείου, που θεωρείτε ότι θα τους βοηθήσουν να εμπλακούν ενεργά στην αναγνωστική εμπειρία.»

Δείτε το pdf με τα θέματα για ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ με το παλαιό σύστημα

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ